Anjina Pektoris Tedavisi

UYARI ! İçeriğimizde yer alan yazılı ve görsel içerikler farklı kaynaklardan derlenerek oluşturulmuş, öneri ve bilgilendirme yazısıdır. Kesin teşhis ve tedavi niteliği taşımamaktadır. Herhangi bir sağlık sorunu karşısında mutlaka doktorunuza başvurunuz. Unutmayın sağlık sorunlarında uygulanan tedavi yöntemleri bireylerin biyolojisi, kalıtsal özellikleri, yaş, boy, kilo farklılıkları, alerjik yönleri ve bunlar gibi onlarca farklı duruma göre değişiklik gösterebilir. Sağlık sorunlarınızın tedavisinde size ancak ve ancak doktorunuz yardımcı olabilir.Aksi durumlarda sorumluluk tamamen sizlere aittir...

0
69
anjina pektoris tedavisi
anjina pektoris tedavisi

Anjina pektoris hakkında bir önceki BURADA ki yazımız da belirtileri, nedenleri ve biyolojik gerçekleri tüm detayları vermiştik. Bu hastalıkla ilgili be detaylardan sonra bu hastalığa karşı uzman doktorumuzun anjina pektoris tedavisi yanında bizler de kendimize yardımcı olabiliriz. Şimdi sizlere kendinize yardımcı olabilecek yöntemleri ve tadavi için destekleyici yöntemleri sıralayalım…

Alıç çayı (Crataegus monogyna)

Özellikle Alıç bitkisinin yaprak-çiçek harmanının çayı, kalp kaslarını güçlendirici, kan basıncını normalleştirici, kalp ritim bozukluklarını düzenleyici, koroner atardamarların işlevlerini destekleyici ve bedendeki fazla sıvıyı azaltıcı özelliklere sahip olan çok değerli bir ilaçtır. Anjina pektoris tedavisi için alıç biçilmiş kaftandır.

Reçete: Bir tatlı kaşığı dolusu ince kıyılmış yaprak-çiçek karışımı, orta boy bir su bardağı dolusu kaynar derecede sıcak suyla haşlanır, 8-10 dakika demlendikten sonra süzülür. Günde 2-3 bardak taze demlenmiş çay, balla tatlandırılarak, aç karnına veya öğün aralarında, soğutulmadan içilir. Şeker hastaları tatlandırmadan içer. Alıç, hiç ara verilmeden sürekli kullanılabilecek ender bitkilerdendir, hiçbir yan etki içermez ve kesinlikle alışkanlık oluşturmaz.

Anjina Pektoris tedavisi Şifalı bitki karışımı:

Bu karışım ayrıca nabzı, sinir sistemini yatıştırır ve kan damarlarına esneklik kazandırır.

Reçete:  Alıç (yaprak-çiçek) 3 ölçü, ıhlamur 1 ölçü, oğul otu 1 ölçü, sarı kantaron 1 ölçü ve ökseotu 1 ölçü. Ölçü birimi olarak kaşık kullanılabilir. Bitkiler ince kıyıldıktan sonra ölçülür ve iyice harmanlandıktan sonra koyu renkli bir cam kavanozda saklanabilir. Bir tatlı kaşığı dolusu bitki, orta boy bir su bardağı dolusu kaynar derecede suyla haşlanır, üstü kapalı olarak 8-10 dakika demlendirilir, kapağın altında yoğunlaşan sıvı bardağa geri dökülür ve süzülür. Günde 1 -2 bardak taze demlenmiş çay, öğün aralarında, soğutulmadan içilir. İsteyen biraz balla tatlandırabilir. 2-3 haftalık bir çay kürünün ardından 4-5 günlük bir ara verildikten sonra, yeniden 2-3 haftalık bir çay kürüne başlanabilir.

Anjina Pektoris Tedavisi Homeopatik İlaçlar

-Glonoinum

Nitrogliserinden elde edilir. Glonoinum D3 seyreltisi, kalbe ve kafaya kan hücumuna ve kalp çarpıntısına karşı kullanılabilir.

Kullanım dozajı: İhtiyaç durumunda l tablet dil üstünde eritilir. 1-2 saat sonra 1 tablet daha alınabilir.

-Arsenicum album

Beyaz arsenikten elde edilir. Arsenicum album D4 seyreltisi, geceleri ortaya çıkan huzursuzlukları, korkuları ve şikayetleri yatıştırır.

Kullanım dozajı: Yarım bardak suda l tablet eritilerek yudumlanır.

-Arnica – (Arnica montana)

Öküzgözü adlı çiçeğin kurutulmuş kökünden elde edilir.  Arnica D30 seyreltisi, kan basıncı yüksek olan ve kalp krizine yatkın kişilere uygundur. Göğüste çok ağır bir baskı vardır. Korku ve huzursuzluk duygusu hakimdir. Her sarsıntı, dokunuş veya kımıldama, kalp atımının her an sona erebileceği korkusunu arttırır. Öyle olduğu halde, yine de yatağında sürekli hareket halindedir.

Kullanım dozajı:  1 tablet dil üstünde eritilir veya yarım bardak suda eritilerek yudumlanır. Gerekirse, 1-2 saat sonra bir doz daha alınabilir.

-Aconitum – (Aconitum napellus)

 Kurtboğan adlı zehirli bitkiden elde edilir. Aconitum D30 seyreltisi, aniden başlayan güçlü kalp çarpıntılarına karşı, herkesin kullanabileceği etkili bir ilaçtır. Alındıktan en geç yarım saat sonra kişi kendini çok daha rahat hisseder; korkularından arınır. Yüze yayılan kızarıklık, yerini normal renge bırakır ve bedensel bir rahatlık kişinin tüm benliğine yayılır. Kalp hastası olan herkesin yanında taşıması gereken önemli bir ilaçtır. Yolda kendinizi kötü hissettiğinizde hemen bir tableti dilinizin altında eritin ve dikkatlice yolunuza devam edin, çünkü hareketlilik, içsel huzursuzluğu yatıştırır.

Kullanım dozajı: Acil durumlarda tablet dil altında eritilir. Ama standart kullanımı değişiktir: 1 tablet bir bardak suda eritilerek, 5 dakika içinde yudumlanır.

-Cactus – (Cactus grandiflorus)

 Orta Amerika’da yetişen bir bitkiden elde edilir. Bazen, Aconitum D 30 sayesinde korkular sona erdikten sonra da göğsün sol yanında sürekli bir baskı hissedilir; sanki kalpte bir daralma vardır, sanki demirden bir el kalbi sıkıştırmaktadır. Cactus D3 seyreltisi işte bu durumlarda yardımcı olur.

Kullanım dozajı: 10 dakikada 1 tablet dil altında eritilir. Aconitum D30 gibi, Cactus D3 seyreltisi de, kalp hastalarının her zaman yanlarında bulundurmaları gereken önemli bir ilaçtır.

Kuşkonmaz özü

Kuşkonmazın kalp kaslarını güçlendirici etkiye sahip olduğu bir sır değildir.

Reçete:  8-10 tane kuşkonmaz, kaynatıldıktan sonra soğutulmuş yarım litre suya ekledikten sonra ezilir ve 1 2 saat bekletilir. Süre sonunda bir süzgeçten geçirilir, yarım çay bardağı viski ve 2 yemek kaşığı bal eklenerek iyice karıştırılır. Yemek aralarında 1 likör kadehi içilir.

Spor yapın !

Uzun yürüyüşler, bisiklete binme ve yüzme gibi sporlar kalp kaslarını güçlendirir ve nabız hızını normal düzeye çeker. Eğer eski bir kalp hastalığınız varsa, önce doktorunuzla spor konusunu konuşmanız doğru olur! O sizin bedensel açıdan kaldırabileceğiniz yükü doğru hesaplayacaktır! Ama eğer şikayetler oluşacak olursa, spordan hemen vazgeçmeniz gerekecektir.

Gevşeme!

Tüm kalp hastalıklarında sakinlik ve gevşeme çok önemlidir! Tüm beden gevşediğinde, tüm organlara oksijen ulaşımı rahatlar ve ağrılar sona erer. Çeşitli gevşeme tekniklerini deneyerek, kendinize en uygun olanını uygulayınız.

Ayak banyoları ve sıcak kompresler

Anjina pektoris tedavisi için 15 dakikalık bir sıcak ayak banyosunun sonunda ayakları soğuk suyla yıkayıp kurulama, akut göğüs darlığına karşı başarılı olabilir. Kalp bölgesine sıcak kuru havlularla veya termoforla yapılan kompresler de, kramp yüzünden büzülmüş olan kan damarlarına yeniden esneklik kazanmalarına yardımcı olabilir.

Asitten arındırma!

Organizmayı asitten arındırma kürleri, kalp-dolaşım sistemini başarıyla destekleyebilir.

Reçete: Isırgan otu, at kuyruğu, hindiba yaprağı eşit karışımının çayı organizmayı asitten arındırabilecek özelliklere sahiptir. İnce kıyılmış bitki karışımından yarım veya bir tatlı kaşığı, orta boy bir su bardağı dolusu kaynar derecede sıcak suyla haşlanır, 6-8 dakika demlendikten sonra süzülür. Günde 2-3 bardak bitki çayı aç karnına veya öğün aralarında, tatlandırılmadan ve soğutulmadan içilir. 2-3 haftalık bir çay kürünün ardından, 3-4 gün kadar ara verildikten sonra yeni bir çay kürüne başlanabilir.

Önlem alarak sağlıklı kalın!

  • Haftada en azından 2 gün uzun yürüyüşler, jogging, bisiklete binme ve yüzme gibi sporlar yapın. Aşırı yorucu sporlarla ilgilenmeniz gerekmez!
  • E vitamini ve magnezyum, damar kireçlenmesi riskini azaltır. Magnezyum öncelikle yeşil salata, dolmalık biber, ıspanak, ve yeşil lahana gibi yeşil yapraklı sebzelerde bulunur.
  • E vitamini ise, öncelikle soya ve ayçiçeği yağlarında vardır. Çok gerekli olmadıkça müshil kullanmayın, çünkü bu tür ilaçlar damar koruyucu E vitaminini sömürürler!
  • Damar temizleyici olarak sarımsağın etkinliği tartışılamaz. Aynen sarımsak gibi etkili olan ve bazıları sarımsak kokusu bile içermeyen drajeleri eczanelerden alarak kullanabilirsiniz. Doğrudan sarımsak yiyebilenler için tabii ki bu tür preparatlar söz konusu bile olamaz!
  • Kilonuza ve beslenmenize dikkat edin! Daha az et ve daha çok sebze ve meyve tüketin.
  • Daha az alkol ve limonata, ama daha fazla su ve meyve suyu için. Pasta, çikolata ve benzeri şekerli gıdaların da kolesterol düzeyini yükseltebileceğini unutmayın!

Sigaradan vazgeçin artık!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz