PULAT…Aselsan Tank Koruma Sistemi

2
5651
Pulat

Günümüzde ülkeler kendi bekalarını korumak için hem savunma hem de taarruz yönünde güçlerini sürekli geliştirmekte. Son yıllara kadar ülkemizde hem savunma hem de saldırı yönünden gücünü katlamak amacı ile silah üreten gelişmiş ülkelerden silah ve mühimmat satın alıyordu. Yaşanan gelişmeler ve komşularımızın içlerinde yaşadıkları karışıklık sonucunda ülkeleri ateş topuna dönünce savunmamızı geliştirmek ve bu ateş topunu sınırlarımıza gelmeden sınrılarımız dışında halletmek gerektiği gün yüzüne çıktı. Güney komşumuz Suriye içlerine yuvalanan terör örgütlerini yok etmek için önce Fırat kalkanı harekatını başarıyla yerine getirdik.Daha sonra sınır güvenliğimiz için hayati öneme sahip Afrin için silahlı kuvvetlerimiz harekete geçti.İşte bu harekatlar esnasında kara güçlerimizden tanklarımızın muharebe esnasında güvenliği ön plana çıktı.Tanksavar füzeler ve ağır silahlarla yapılan saldırılarda tanklarımız sıkıntı yaşamaya başlayınca uzunca süredir milli savunma sistemleri üreticimiz Aselsan’ın üzerinde çalıştığı ve ismine PULAT dediği tank koruma sistemleri gündeme geldi.Peki nedir bu PULAT ? Nasıl çalışır? Tanklarımızı nasıl koruyacak? Şimdi sizleri bu konularda bilgilendirmeye çalışalım.

Pulat

Pulat’ın mart ayı içinde tanklarımıza bakan_nurettin_caniklimonte edileceğini açıklayan Milli Savunma Bakanımız  Canikli, “Sistem, radarlarıyla üzerine gelen mühimmatı tespit ediyor, izlemeye alıyor ve tanka ulaşmadan belli bir mesafede atılan karşı mühimmat ile bu mühimmatı havada imha ediyor. Bu sistemin adı Pulat. Bu sistem, atılan mühimmatı 8-10 metre mesafede karşılıyor” dedi.

Pulat’ın teknik özellikleri neler?

Barındırdığı  yüksek teknoloji radar sistemleri ile zırhlı ekipmana yöneltilmiş tehditleri anında tespit  eder, ardından “Fiziksel imha (Hard-Kill)” yeteneği ile tehdidi platforma çarpmadan önce uygun zaman ve mesafede etkisiz hale getirir.
Pulat gerek yakın mesafeden fırlatılan tanksavar roketlerine karşı gerekse de uzak mesafeden fırlatılan güdümlü füzelere karşı modül yerleşimine bağlı olarak her yönü kapsayan 360 derecelik tam bir koruma kalkanı sağlar. Platform üzerinde dağıtık olarak yerleştirilen koruma modülleri sayesinde birden çok tehdidi de karşı aynı anda etkinlik sağlar.
Pulat dağıtık ve modüler mimarisi sayesinde birçok farklı tipte zırhlı araca uygulanabilen aktif koruma sistemi çözümüdür.

pulat_tank_koruma_sistemi

SİSTEM BİLEŞENLERİ

  • Karşı tedbir modülü
  • Karşı tedbir mühimmatı
  • Yüksek teknoloji tetik radarı
  • Güç dağıtımı birimi
  • Kontrol paneli çalışma

PULAT ÖZELLİKLERİ

  • Fiziksel imha (hard-kill) kabiliyeti
  • Uygun modül yerleşimi ile 360 derece tam koruma
  • Dağıtık mimarisi sayesinde farklı sayıda modül seçimi yapılarak birçok zırhlı araca uyarlanabilme
  • Radar ile tehdit algılama çözümü sayesinde toz, çamur, kar ve yağmur gibi zorlu çevresel şartlar altında etkin çalışabilme
  • Asimetrik harpte yakın mesafeden atılan anti-tank tehditlerine karşı reaksiyon verebilme.
  • Aynı anda birden fazla tehdide karşı etkin.

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz