Hamile Kalmak İçin Bitkisel Kür Tarifi

Sitemizdeki içerikler tavsiye niteliğindedir, uygulamadan ve kullanımdan dolayı oluşabilecek olumsuz durumlar kendi sorumluluğunuzdadır.

0
816
Sitemizdeki içerikler tavsiye niteliğindedir, uygulamadan ve kullanımdan dolayı oluşabilecek olumsuz durumlar kendi sorumluluğunuzdadır.

Günümüzde evli çiftlerin en başta gelen sorunlarından biriside gebe kalamamak olarak ön plana çıkmaktadır. Peki hamile kalmak için çiftler ekstra önlemler, tedaviler yaptırmalı mı? Bu alınacak önlemler ve tedaviler nelerdir? İşte bu yazımızda sizlere “hamile kalmayı kolaylaştıracak yöntemler” hakkında  bilgi vermeye çalışacağız.

Hamile (gebe) kalmak için alternatif tıpta denilen doğal yöntemler uygulayarak hamile kalma olasılığınızı artırabilirsiniz. En önemli konu sabırsız olmayın ve acele etmeyin. Kesin olan bir şey varsa , hemen hemen 1 yıl boyunca düzenli ilişki girilmesi sonucunda sonucunda hamile kalınamıyorsa bu doğal tedavileri, bitkisel kürleri uygulamakta fayda vardır. Hamile kalmak  için düzenli ilişki ve pozisyonlar oldukça önemlidir. 30 yaşının üzerinde ki kişilerde 6-8 aylık dönemde düzenli ilişkiye girilmesi halinde gebelik gelişmediyse erkek veya kadında kısırlıktan bahsedilebilir. Tıp dilinde buna inferlilite denilir.

İNFERTİLİTE:

Sağlıklı kadın ve erkeğin hamilelik istemelerine ve düzenli olarak ilişkiye girmelerine rağmen 12 ay boyunca hamilelik oluşmamasına denir. Halk dilinde kısırlık olarak adlandırılır.Yüzde kırk hem kadın hem erkeğe ait sebeplerden,  yüzde otuz kadınla ilgili sebeplerden, yüzde otuz ise erkekle ilgili sebeplerden dolayı olur.

İnfertilite gibi durumlarda bitkisel tedaviler ya da cinsel pozisyonlarla uğraşmak sadece vakit kaybına sebep olur. Hemen konuyla ilgili uzman bir doktora başvurularak doktorunuzun öngördüğü  tedaviye başlanması gerekmektedir. Bizim aşağıda  sizlere sunacağımız kürler ve yöntemler  sadece sağlıklı bireylerde  gebe kalmayı hızlandıracak etki sağlayacaktır. Bu kürlerin kısırlık tedavisine herhengi bir etkisi yoktur. İnfertilite yani kısırlık  söz konusu olmayan, önlem alınmadan yapılan cinsel ilişki süresi 10-12 aydan kısa olanlar hamileliği kolaylaştıran öneri kürleriyle hamile kalmayı deneyebilirler. 12 ayın sonunda tüm uygulamalara  rağmen hamile gelişmediği taktirde doktora başvurulmalıdır. 35 ve daha üst yaşlarda  bu süre 6 aydır. Çünkü ilerleyen yaşlarda geçen her 6 ay bile over rezervi ve hormonal durum açısından önemlidir, vakit geçirmeden hamilelik  tedavisi için doktora başvurmak gerekir.

Şimdi madde madde hamile kalmak için nelere dikkat etmeliyiz bunları ele alalım:

-Bir haftada iki  ya da daha fazla düzenli ilişki, hamile  kalma şansınızı arttırabilir. Daha fazlası sıkıntı olabilir.

-En önemli nokta ise  yumurtlama dönemine yakın zamanlarda ilişkiye girmek şansınızı hayli artıracaktır. Kadın yumurtlama tarihini hesaplayarak bu tarihi netleştirebilirsiniz.

-Hamile kalmak için her gün cinsel ilişkiye girmek sperm sayısını düşüreceği için bir faydası olmayacaktır. Cinsel ilişki arasında en az 1 gün oluşması gerekir ki, spermler biriksin ve hareketli spermler çoğalarak şansı arttırsın.

-Cinsel ilişki sırasında orgazm sırasında ve sonrasında erkeğin hemen vajinadan  çıkmaması gerekir ve vajinanın içerisine boşalmalıdır.

-Cinsel ilişki sonrasında kadının ayağa kalkmadan yüz yukarı 15 dakika yatması gerekir. Hatta bacaklarınızı havaya kaldırarak ve belinizin altına yastık koyarak bu süreyi beklemenizde de fayda var.

-Cinsel birleşmeyi kolaylaştıran ve ekstra zevk veren kayganlaştırıcılar kesinlikle kullanılmamalıdır. Zorunluluktan kullanılacak ise , kesinlikle bu iş için üretilen su bazlı kayganlaştırıcılar  tercih edilmelidir.

-İlişkiye girilen pozisyon önemli değildir. Önemli olan erkeğin vajinanın içerisine boşalması ve kadının sırt üzeri 15 dakika yatmasıdır. Dolayısıyla şu pozisyon hamile bıraktırır gibi söylemler yanlıştır.

-Hamile kalabilmek için kadın cinsel organının içerisinin kesinlikle yıkanmaması gerekir.

-Uyuşturucu maddelerin her türlüsü, her çeşit sigara ve her türlü alkol hem kadın hem erkek tarafından kullanılmamalıdır.Bu maddeler erkete sperm kalitesini kadında yumurta kalitesini düşürmektedir. Dolayısıyla hamile kalma potansiyelini olumsuz etkiler.

-Kadın veya erkek aşırı kilolu iser ise mutlaka zayıflamaları gerekir.Tam tersi olarakta aşırı zayıfta olmamak gerekir. Aşırı kilo ve aşırı zayıflık gebeliği olumsuz etkiler.

-Stres…Her şey de olduğu gibi stresten uzak durun. İlişki esnasında kendinizi rahat bırakın ve bu sefer de hamile kalamaycakmıyım gibi olumsuz  girerek kendinizin ve eşinizin verimini düşürmeyin.

-Sağlığınız için spor yapın.Spor yapmak hamile kalmayı kolaylaştırır.

-Kafein içeren içeceklerden uzak durun.

-Beslenmenizi protein ve vitamin yönünden zengin gıdalar  ile destekleyin.

-Tükettiğiniz gıdaları vitamin takviyesinde bulanarak metabolizmanızı hızlandırın. Böylece güç ve kuvvet elde etmiş olacaksınız.

Kuru İncir Kürü Yapılışı (Hamile kalmayı kolaylaştıran)

Gerekli Malzemeler

  • 500 ml (0,5 litre) katkısız su
  • 115-16 adet kuru incir

Yarım litre suyu bir kap içerisinde kaynatın.Daha sonra bu kaynamış suyun içerisine sapları kesilmiş kuru incirleri atın.Bu işlemden sonra yaklaşık olarak  yirmi dakika süresince kısık ateşte kaynatın.Bu esnada kabın ağzının kapalı olmasına dikkat edin.Yirmi dakika kaydadıktan sonra ateşi kapatın ve karışımı soğumaya bırakın.Karışım ılık hale geldikten sonra paşasından ayırmak için süzme işleminı yapın.Ve her öğün yemekten on beş dakika önce aç karnına için.

Bu karışımı kuru incir kürünü, iki 2 kere ve yirmi bir gün uygulanır. Her kür yirmi bir gün boyunca içilir. İlk kür uygulandıktan sonra yedi gün  ara verilir. Tekrar aynı şekilde hazırlanıp yirmi bir gün içilerekten toplamda kırk iki günde tamamlanır.

Kuru incir kürü günlük ve  taze olarak hazırlanır. Hazırlanan karışım hemen aynı gün içilir. Bir gün sonrasında içilmez.

Hazırlamış olduğumuz bu karışımın sizdeki etkisini arttırmak için, orta büyüklükte ki yumurta kadar beyaz kuru soğanı ince dilimler halinde  kıyın ve üzerine sumak (bir yemek kaşığı) ekleyin. Öğünlerden 10-15 dakika kadar önce tüketin. Bu işlemi  haftada 4 kez tekrarlayın. Bu sizi ekstra olarak yumurtalık kisti – polikistik over riskinden de koruyacaktır..

Soğan Kürü Tarifi (Gebe kalmak için yardımcı)

Malzemeler

  • 2 büyük su bardağı su
  • 1 adet kuru soğan

2 büyük su bardağı suyu kaynatın. Soğanımızın kabuklarını soyup 4’e bölün. Kaynattığımız suyun içerisine dörde böldüğümüz soğanları atın.Bu şekilde beş dakika daha  kısık ateşte olacak şekilde su ile soğan birbirine geçene kadar kaynatın. Öğle ve akşam yemeklerinden 15 dakika önce içerisine hiçbir şey katmadan için. Dikkat edilmesi gereken konu ise soğanı yemeyin sadece suyunu için.

Bu kür için en etkili vakit  adet bitiminden yedi gün sonra yani yumurtlamanın başladığı zamandır.

Soğan suyu kürü yapıldıktan  sonra, 2. kez adet görmeden 10 gün önce tekrar 5 ya da 7 günlük soğan suyu kürü uygulamalısınız.

Bu kür kesinlikle 15 günden fazla uygulanmamalıdır!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz