e-devlet Alt-Üst Soy Bilgisi Sorgulama

0
618

Eskilerde insanların merak ettiğinde babasından veya dedesinden öğrenerek az boz öğrenebildikleri özellikle üst soy bilgileri; e-devlet uygulamasında Nüfus Ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan çalışma ile vatandaşların hizmetine sunuldu. Kullanıma sunulması ile birlikte çok yoğun ilgi gören hizmet çok kısa sürede e-devlet sunucularının kilitlenmesine yol açtı.Milyonlarca insan hizmete hücum edip alt üst soy ağacı sorgulaması yapınca e-devlet sisteminde ara ara kesintiler ve göçmeler yaşandı.Peki alt üst soy ağacı sorgulama işlemi nasıl yapılır? Buyrun ekran görüntüleri ile birlikte sizlere bu hizmeti nasıl alabilceğinizi anlatalım.

1.Adım

e-devlet giriş kapısı sayfası açılır…

T.C. Kimlik No kısmına TC kimlik numaramızı giriyoruz

e-devlet şifresi kısmına mevcut e-devlet şifremizi giriyoruz

Sisteme Giriş Yap tıklıyoruz…

 

2.Adım

Gelen sayfa size özel kendi e-devlet kapısı giriş sayfanız olacaktır. Bu gelen ekranda aşağıdaki resimde işaretlenen kısma yani “Kurumlar” sekmesine tıklıyoruz.

3.Adım

Gelen Kurumlar ana sayfasında tüm kurumların harflere ayrılarak guruplandığını göreceksiniz.Burada Nüfus Ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne ulaşmak için “N” harfinin üzerine tıklıyoruz.

4.Adım

“N” harfine tıkladığımızda gelen sayfada aşağıdaki şekilde Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü üzerine tıklıyoruz.

5.Adım

Son olarak gelen ekranda “Alt Üst Soy Bilgisi Sorgulama” sekmesine tıklıyoruz.

6.Adım

Ekrana bu işlemle ilgili gerekli kaydın alındığı ve sorgulama işlemi bittiğinde kayıtlı e-posta adresi veya cep telefonu üzerinden size haber verileceğini bildiren bir uyarı mesajı geliyor ve işlem böylece tamamlanmış oluyor.

Belli bir sürenin sonunda (yoğunluğa göre değişiyor) tarafınıza gelen bildirimle aynı şekilde giriş yapıldığında bir üstteki Alt-Üst soy bilgisi sorgulama talebiniz alınmıştır yazısı yerine soy bilginizin sıralı şekilde verildiğini göreceksiniz.

Peki bu şekilde gelen soy bilgisini nasıl yazıdracaksınız veya nasıl dosya olarak bilgisayarınıza indireceksiniz?

Soy Bilgisi ekranının sağ üst köşesinde işaretli Yazdır botununa tıklıyoruz…

Yazdırma işlemi yapılacaksa kızrmızı ile gösterilen Yazdır butonuna tıklıyoruz. Yazdırma değilde PDF formatında bilgisayarımızda saklamak istiyorsak yeşil ok ile gösterilen değiştire tıklıyoruz.

Açılan ekranda PDF olarak kaydet tıklıyoruz.

 

Son olarak gelen ekranda kaydet tıkladığımızda işlem tamamlanmış oluyor…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz