Efsane Yabancı Diziler

0
506
25

HEROES – 2006

IMDB: 7.7

Tür: Bilimkurgu, Dram

İlk bölüm yayın tarihi: 25 Eylül 2006

Son bölüm yayın tarihi: 8 Şubat 2010
Sezon sayısı: 4

Oyuncular : Adrian Pasdar, Ali Larter, Ashley Crow, Cristine Rose, Greg Grunberg, Hayden Panettiere, Jack Coleman, James Kyson Lee, Jimmy Jean-Louis, Masi Oka, Milo Ventimiglia, Noah Gray-Cabey, Randall Bentley, Sendhil Ramamurthy, Zachary Quinto

Konusu :

ONLAR ÖZEL GÜÇLERİNİ KEŞFEDENE DEK SIRADAN OLDUKLARINI DÜŞÜNÜYORLARDI.

Amerikan televizyonlarında en çok heyecan yaratan dizi Heroes. Dizinin adının “kahramanlar” olmasına bakıp, alıştığınız süper kahraman karakterlerini bu dizide görmeyi henüz beklemeyin. Çünkü Heroes olağanüstü birtakım güçler geliştirdiklerini keşfeden sıradan insanları konu eden bir dizi. Dolayısıyla süper kahramanlığa dair farklı bir yaklaşıma, ilginç karakterlere ve çok sürükleyici bir öyküye sahip.

Kahramanlarımız yeni gelişen özel güçlerinin hayatlarına etkisiyle baş etmeye, bu güçlerin kaynağını ve sebebini öğrenmeye çalışırken, onları teker teker bir araya getirecek büyük resim de aydınlanacak. Bedeni kendini hızla onaranından, geleceği tuale aktarana, zaman ve uzam içinde hareket edebilene kadar farklı özel yetenekler geliştiren insanların kaderi dünyanın kaderini belirleyecek.

24

24 – 2006

İMDB : 8.1
Tür: Aksiyon, Dram, Gerilim, Gizem, Suç
İlk bölüm yayın tarihi: 25 Eylül 2006
Son bölüm yayın tarihi: 8 Şubat 2010
Sezon sayısı: 4

Oyuncular: Carlos Bernard, Cherry Jones, D.B. Woodside, Dennis Haysbert, Elisha Cuthbert, Glenn Morshower, Gregory Itzin, James Morrison, Jude Ciccolella, Kiefer Sutherland, Kim Raver, Mary Lynn Rajskub, Penny Johnson, Reiko Aylesworth, Roger R. Cross

Konusu: Bu sezon 150. bölümünü kutlayan 24, televizyonda yayınlanmış dizilerin en yenilikçi, kendine bağlayan ve üzerinde en çok konuşulanlarından biridir. İlk altı sezonunda beklentilerle dolu bu dizi, toplam 57 kez Emmy ödülüne aday gösterildi. 24, En İyi Drama Dizisi dalında (2006) ve Kiefer Sutherland ise drama dizilerinde En İyi Erkek Oyuncu dalında (2006) Emmy ödülü kazandı. 6. Sezon yine Kiefer Sutherland’ın altıncı kez ve yardımcı oyuncu dalında Jean Smart’ın da ikinci kez ödüle aday gösterilmesini sağladı.

23

MERLİN – 2009

İMDB: 7.9

Tür: Aile, Dram, Macera

İlk bölüm yayın tarihi: 20 Eylül 2008

Son bölüm yayın tarihi: 24 Aralık 2012

Sezon sayısı: 5

Oyuncular : Adetomiwa Edun, Angel Coulby, Anthony Head, Bradley James, Colin Morgan, Emilia Fox, Eoin Macken, John Hurt, Katie McGrath, Michael Cronin, Nathaniel Parker, Richard Wilson, Rupert Young, Santiago Cabrera, Tom Hopper

Konusu:
Büyü Onun Kaderi!
Büyülü bir çağ, mitlerin gerçek olduğu bir diyar… Krallığın kaderi Merlin adında genç bir adamın omuzlarında.

Harry Potter, Yüzüklerin Efendisi’yle buluşuyor, Orta Çağ efsanesi ekranlarda yaşanıyor… İngiliz yapımı Merlin’de sihrin ve doğaüstü yaratıkların diyarı Camelot’ta bir efsanenin doğuşuna tanık olacağız. Kral Uther tarafından yönetilen Birleşik Krallık’ta büyücülerin sihir yapmalarının yasaklandığı bir dönemde, doğaüstü yeteneklere sahip Merlin adında genç bir adamın yolu ileride tahta geçecek Prens Arthur’la kesişir. İki genç adamın rekabetle başlayan tanışıklıkları kısa sürede dostluğa dönüşecek ve ülkelerinin kaderinde büyük rol oynayacaktır. Tarihin en büyük büyücü efsanesi Merlin’in gençlik yılları, fantastik dizi tutkunlarını ekran başına toplayacak.

Merlin, Katie McGrath, Bradliy James Colin Morgan ve Angel Coulby gibi yıldızı parlayan genç oyunculardan oluşan bir kadroya sahip. Merlin’de baş karakterlere eşlik eden iki önemli figürse tecrübeli ve yetkin oyuncular tarafından canlandırılıyor. Buffy the Vampire Slayer’da Avcı gözetmeni Giles rolüyle tanıdığımız Anthony Head Kral Uther’i canlandırırken, Merlin’e yol gösteren Büyük Ejderha’yı Oscar adayı aktör John Hurt seslendiriyor.

22

MAD MEN – 2007

İMDB :  8.7
Tür: Dram
İlk bölüm yayın tarihi: 19 Temmuz 2007
Son bölüm yayın tarihi: 17 Mayıs 2015
Sezon sayısı: 7
Oyuncular:  Aaron Staton, Alison Brie, Bryan Batt, Christina Hendricks, Christopher Stanley, Elisabeth Moss, January Jones, Jared Harris, John Slattery, Jon Hamm, Kiernan Shipka, Michael Gladis, Rich Sommer, Robert Morse, Vincent Kartheiser
Konusu:  REKLAMIN ALTIN ÇAĞI, PİYASANIN DAHİ ÇOCUKLARI…ALTIN KÜRE ÖDÜLLÜ MAD MEN.
Kim olduğunuzun, ne istediğinizin ya da neyi sevdiğinizin hiçbir önemi yok. Her şey elinizdekini nasıl pazarladığınızla alakalı. İşte The Sopranos’un Emmy ödüllü yapımcı ve yazarı Matthew Weiner’den gerçeğin nasıl satılabileceğine dair kışkırtıcı bir dram. 1960’ların New York’unda geçen Mad Men, sizi herkesin bir şeyler sattığı ve hiçbir şeyin beklentiniz doğrultusunda gerçekleşmediği sürprizlerle dolu bir dünyaya, reklamcılığın güçlü ve görkemli “Altın Çağı”na götürüyor. Egonun hüküm sürdüğü bu dünyada esas oyuncular satış sanatındaki ustalıklarını sergilerken, bazen satışa çıkan kendi özel yaşantıları olacak. Mad Men’de olaylar reklam gurusu Don Draper etrafında dönüyor ama sektörde yerini korumak o kadar kolay değil.

21

DEXTER –  2006

İMDB : 8.9
Tür : Dram, Gerilim, Gizem, Suç
İlk bölüm yayın tarihi : 1 Ekim 2006
Son bölüm yayın tarihi : 22 Eylül 2013
Sezon sayısı : 8
Oyuncular : Aimee Garcia, Bruce Holman, C.S. Lee, Christina Robinson, David Zayas, Desmond Harrington, Erik King, Geoffrey Pierson, James Remar, Jennifer Carpenter, Julie Benz, Lauren Vélez, Luke Andrew Kruntchev, Michael C. Hall, Preston Bailey
Konusu : DEXTER’LA TANIŞIN… KARANLIK DÜŞLERİNE ŞAHİT OLUN.
Gündüzleri adli tıp polisi, geceleri ise seri katil, üstelik ikisinde de çok başarılı. Bir katili bir başka katilden daha iyi kim anlayabilir! Öldürme arzusu dışında insani duygulardan yoksun doğan Dexter, ahlaki değerleri olan bir seri katil: Sadece yasaların elinden kaçmayı başaran canileri öldürüyor.

Üç yaşında öksüz ve yetim kalan Dexter, bir polis tarafından evlat edinilmiş. Yeni babası, Dexter’ın karakterindeki karanlık tarafı çok geçmeden fark etmiş ve onun önü alınamayan şiddet arzusunu, insan öldürenleri öldürmeye kanalize etmesini sağlamış. Bunun sonucunda Dexter, hem seri cinayet işleyenleri hem de kanundan yakasını kurtaran diğer katilleri kendine hedef olarak seçmeye başlamış. Dexter Morgan içindeki müthiş öldürme arzusuna karşın, günlük hayatta insanlarda hayli sakin, iyi huylu ve kendi halinde bir adam izlenimi bırakıyor. Sempatik görünümü sayesinde, kimse onun böyle bir “karanlık tarafı” olabileceğinden şüphelenmiyor

Dexter, şaşırtıcı olay örgüsüne ve kahramanına rağmen, ilk bölümünden itibaren en sevilen diziler arasında yerini aldı. Bu başarıda, iki kez Altın Küre ve oyuncuların meslek kuruluşu SAG ödülüne aday olan, televizyon eleştirmenlerinin En İyi Erkek Oyuncu ödülünü alan Michael C. Hall’un da büyük payı var. Dexter, sizi bir katilin zihninin kanlı derinliklerinde dolaşmaya çıkarırken, Six Feet Under’dan tanıdığımız Michael C. Hall onu sempatik ve karizmatik kılarak bütün etik anlayışınızı değiştirecek. Onunla bağ kurarsanız kendinizi suçlu hissetmeyin.

Dizideki diğer bir tanıdık simaysa, Dexter’ın sevgilisi Rita rolünde, Joss Whedon’ın “Buffy the Vampire Slayer” ve “Angel” dizilerinde Darla’yı oynayan Julie Benz.

20

DOCTOR WHO – 2005

İMDB: 8.8
Türü : Bilim Kurgu – Macera
Oyuncular : Peter Capaldi, Jenna-Louise Coleman
İlk bölüm yayın tarihi : 23 Kasım 1963
Konusu : ZAMAN YOLCULUKLARININ EN ÜNLÜ KAHRAMANI KÖTÜLERİ ALT ETMEK ÜZERE GÖREV BAŞINDA! GUINNESS REKORLAR KİTABINA GİREN TEK BİLİMKURGU DİZİSİ.
Açılın, ben Doktor’um!
İngiltere’de izlenme rekorları kıran, dünyanın dört bir yanında büyük hayran kitleleri edinen BBC imzalı kült yapım.
Televizyon tarihinin en uzun soluklu ve en başarılı bilimkurgu dizisi olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na geçen İngiliz menşeli Doctor Who, 2005’te baştan aşağı yenilenen versiyonuyla izleyicilerin beğenisine sunuluyor. Yayın hayatına 1963’te başlayan kült dizi, yaptığı zaman yolculuklarıyla kötülerin en büyük düşmanı haline gelen Doktor adlı eğlenceli bir karakterin etrafında dönüyor. Başrolde izleyeceğimiz ünlü İngiliz oyuncu Christopher Eccleston, seneler içinde Doktor’u canlandıran dokuzuncu aktör olmanın gururunu yaşıyor. Yardımcısıyla birlikte İngilizlere özgü sıradan bir polis kulübesine girip, zamanlar ve mekanlar arası yolculuklara çıkan Doktor’un nefes kesen maceraları, bugüne kadar 39 ayrı ödüle layık görüldü.

19

THE 100 – 2014

İMDB : 7.8
Tür : Bilimkurgu, Dram
İlk bölüm yayın tarihi : 19 Mart 2014
Sezon sayısı : 4
Oyuncular : Alessandro Juliani, Bob Morley, Christopher Larkin, Devon Bostick, Eliza Taylor-Cotter, Genevieve Buechner, Henry Ian Cusick, Isaiah Washington, Lindsey Morgan, Marie Avgeropoulos, Paige Turco, Richard Harmon, Ricky Whittle, Sachin Sahel, Thomas McDonell
Konusu :Kass Morgan’ın yakında çıkacak olan aynı adlı kitap serisinden uyarlanan bir kıyamet sonrası draması…
97 yıl önce nükleer Armageddon, Dünya’nın büyük bir kısmını yok etmiş, birçok medeniyeti çökertmiştir. Hayatta kalan 12 farklı ulustan, toplam 400 kişi ise dünyayı terk etmiştir. Yıllar içinde uzayda kaldıkları bu yerde 3 nesil yetişmiştir ve insan sayısı 4000′e ulaşmıştır. Bu gruplarda ölüm cezası ve nüfus kontrolü gibi sert uygulamalarla kurulan bir düzen vardır. Şimdi kaynakları tükenme noktasına gelmiştir ve bu 12 grup, bir araya gelip tekrar hayatta kalmanın yollarını aramaya başlarlar. Çözüm olarak elbette ki Dünya’ya dönmek akıllarına gelir fakat Dünya’nın halen yaşanabilir olup olmadığını bilmemektedirler. Bunu test etmek için de 100 adet mahkum genç insanı Dünya’ya gönderirler. Kimi uzayla bağını koparmak isteyen, kimi hükümetinin verdiği görevi yerine getirmek isteyen bu gençler arasında daha gelir gelmez gruplaşmalar, lider olma çabaları, sürtüşmeler başlar. Fakat onların aralarındaki bu farklılıkları aşmaları; bir yığın bilinmezlik ve tehlikeyle dolu olan yeryüzünde hayatta kalmaları için iş birliği yapmaları gerekmektedir.

18

SHAMELESS – 2011

İMDB : 8,7
Tür : Dram, Komedi
İlk bölüm yayın tarihi : 9 Ocak 2011
Sezon sayısı : 8
Oyuncular :
William H. Macy by Frank Gallagher
Emmy Rossum by Fiona Gallagher
Justin Chatwin by Steve Wilton (yeni pencerede açılır)
Cameron Monaghan by Ian Gallagher
Steve Howey by Kevin
Zach McGowan by Jody Silverman
Noel Fisher by Mickey Milkovich

Konusu :
Utanmaz adam ve ailesi. Sorumsuz bir baba.. Görüp görebileceğiniz en rahat ve sorumsuz yaşam tarzı..

Sahtekarlık onda, alkol onda… Chicago varoşlarının bağrından kopan en çarpık ailenin reisi Frank Gallagher tanıyıp tanıyabileceğiniz en utanmaz adam. BAFTA ödüllü İngiliz dizisinin Amerikan versiyonunda Emmy ödüllü aktör William H. Macy ve Emmy Rossum başrolde. ABD’de yayınlandığı kanalda yedi senenin en yüksek reytingine ulaşan dizi, şimdiden eleştirmenlerin gözdesi.

17

THE FLASH – 2014

İMDB : 8.3
Tür : Aksiyon, Fantastik
İlk bölüm yayın tarihi : 7 Ekim 2014
Sezon sayısı : 4
Oyuncular :
Grant Gustin by Barry Allen / Flash
Candice Patton by Iris West
Danielle Panabaker by Caitlin Snow
Tom Cavanagh by Harrison Wells
Jesse L. Martin by Joe West

Konusu :
Geçmişinde büyük bir trajedi yaşamış Barry Allen, Central City Polis Birimi’nde çalışan ve suçluların arkalarında bıraktıkları ipuçlarını toplayan bir adli laboratuvar asistanıdır. Talihsiz bir yıldırım kazası yaşamasının ardından süper hız gücüne sahip olan Barry, Flash kimliğine bürünür ve kötü adamları adalete teslim etmeyi kendine görev edinir!

CW kanalında yayınlanan Arrow dizisinin spin-off’u olacak yapım; DC Comics evreninin bilinen kahramanlarından, Adalet Birliği üyesi Flash’ın gençliğini anlatacak.

16

FRİNGE – 2008

İMDB : 8.5
Tür : Bilim Kurgu, Gerilim, Gizem, Dram
İlk bölüm yayın tarihi : 9 Eylül 2008
Son bölüm yayın tarihi : 18 Ocak 2013
Sezon sayısı : 5
Konusu : Bilimkurgu, drama ve gerilimin iç içe geçtiği yapımda bir özel ajan, bir bilim adamı ve oğlundan oluşan üçlümüz, bir dizi inanılmaz olayla bağlantılı ölümcül bir gizemi çözmeye çalışıyorlar…
Tüm yolcuların ve mürettebatının ölmüş olduğu, içinde hiçbir hayat belirtisi bulunmayan bir uçak Boston Logan Havalimanı’na iniş yapar… Bu gizemli olayı araştırmak üzere, FBI Özel Ajanı Olivia Dunham (Torv) görevlendirilir. Ancak araştırma esnasında ortağı Özel Ajan John Scott, ölümün kıyısına gelir.
Çılgına dönen Dunham, umutsuzca ona yardım edecek birilerini aramaya başlar. Bu durum, özel ajanımızı günümüzün Einstein’ı Walter Bishop’a (Noble) götürür. Ancak Bishop, 17 yıldan fazla zamandır akıl hastanesindedir ve ona ulaşabilmenin tek yolu da asi oğlu Peter’ı yardım etmeye ikna etmekten geçer. Özel Ajan Philip Broyles’ın emrindeki üçlümüz, zamanla o ölümcül uçakta yaşananların, çok daha büyük ve şok edici bir gerçeğin sadece ufak bir parçası olduğunu keşfedeceklerdir…

15

ARROW – 2012

İMDB : 8.2
Tür : Aksiyon, Dram, Fantastik
İlk bölüm yayın tarihi : 10 Ekim 2012
Sezon sayısı : 6
Arrow Oyuncuları :
Stephen Amell Oliver Queen
Katie Cassidy by Laurel Lance
Willa Holland by Thea Queen
David Ramsey by John Diggle
Paul Blackthorne by Quentin Lance
Colton Haynes by Roy Harper
John Barrowman by Malcolm Merlyn
Konusu :
Milyarder bir çapkın olan Oliver Queen korkunç bir deniz kazasından sonra hayatında yeni bir sayfa açar. Beş yıl boyunca bulunamayan ve öldüğü zannedilen Oliver sonunda Büyük Okyanus’un ortasındaki tropik bir adada bulunur. Oliver Starling City’e, evine geri döner. Kendisini karşılayan annesi Moira, kız kardeşi Thea ve en iyi dostu Tommy Oliver’ın son beş sene içinde yaşadığı şeyler yüzünden çok değiştiğini fark ederler.
Birçok süper kahraman gibi Oliver da dönüştüğü adamı insanlardan saklamak ister ama bir taraftan da eskiden işlediği günahların bedelini ödemeye de kararlıdır. Bu nedenle suçlularla mücadele etmek ve şehrin eski ününe kavuşmasını sağlamak için gizli Arrow kişiliğini yaratır.
Ancak Arrow’un yetkisi olmadan düzeni korumaya çalışırken kullandığı yöntemler bazılarının canını sıkmaktadır. Dedektif Quentin Lance’in en büyük dileği (Oliver’ın eski kız arkadaşı Laurel’in babası) Arrow’u yakalamaktır. Bir süre sonra Oliver’ın dönüşünden çevresindeki bazı insanların memnun olmadığı da anlaşılır… Oliver’ın annesi Moira’nın oğlunun geçirdiği deniz kazasıyla ilgili daha çok şey biliyordur..

14

THE VAMPİRE DİARES – 2012

İMDB : 8.0
Tür : Dram, Fantastik, Romantik
İlk bölüm yayın tarihi : 10 Eylül 2009
Son bölüm yayın tarihi : 10 Mart 2017
Sezon sayısı : 8
THE VAMPİRE DİARES Oyuncuları :
Nina Dobrev by Elena Gilbert
Paul Wesley by Stefan Salvatore
Ian Somerhalder by Damon Salvatore
Candice Accola by Caroline Forbes
Katerina Graham by Bonnie Bennett
Steven R. Mcqueen by Jeremy Gilbert
Michael Trevino by Tyler Lockwood
Konusu :

The Vampire Diaries ; Ailelerini dört ay önce bir trafik kazasında kaybetmiş olan 17 yaşındaki Elena ve 15 yaşındaki kardeşi Jeremy, yaşadıkları acı sonrası hayatlarına devam etmeye çalışmaktadırlar. Elena çevresinde her zaman güzelliği ve başarılı bir öğrenci olmasıyla ön planda olmuştur. Yaşadığı acıyı dış dünyadan saklama çabasındadır. İki vampir kardeşten Stefan ve Damon’ın kasabaya gelmesiyle, Elena’yla Stefan hemen birbirlerine karşı ilgi duymaya başlarlar.

Dizi bu hikayeden yola çıkarak, ufak bir kasabadaki iki vampir kardeşin Elena isimli genç kıza karşı duydukları tutku yüzünden birbirleriyle mücadele içerisinde olmalarını konu alıyor. Vampirlerden daha iyi huylu olarak tanımlayabileceğimizin adı Stefan, daha sert ve karanlık görünümlü olan ve insan kanı içme konusunda herhangi bir vicdan azabı duymayansa Damon. Bu iki vampirin birbirleriyle mücadelesi sırasında yalnızca Elena değil, genç kızın ailesi ve kasabanın diğer sakinleri de tehlike altında olacak.

13

OZ – 1997

İMDB : 8.9
Tür : Dram, Gerilim, Suç
İlk bölüm yayın tarihi : >12 Temmuz 1997
Son bölüm yayın tarihi : 23 Şubat 2003
Sezon sayısı : 6
OZ Oyuncuları :
Ernie Hudson, J.K. Simmons, Lee Tergesen
Konusu :
Oswald Hapishanesi’ne hoş geldiniz… Ama Oz adıyla da bilinen bu özel hapishaneye adım attığınzda, ‘hoş bulduk’ demek de biraz zorlanacaksınız; çünkü Oz’da sınır tanımayan, sert olaylara tanıklık edecek ve mahkûmlarla gardiyanların nasıl bir psikolojiye sahip olduklarını çok daha iyi anlayacaksınız…
Suçluları ıslah edebileceğini düşünen bir idealist olan Tim McManus (Kinney) tarafından yönetilen bu cezaevinin tüm sakinleri, kendi ihtiyaçlarını karşılayabilimek için mücadele veriyor; çete üyeleri, eşcinseller, Latinler, Müslümanlar… Kimi uyuşturucu ticareti ya da diğer gruplar üzerinde güç kazanabilmek için savaşıyor. Kimi paranın peşinde; kumar oynayarak ya da başka türlü dümenlerle paraya kavuşmaya çalışıyor. Bazı mahkûmlar ise sadece tahliye olabilecekleri günü görebilmek için hayatta kalmaya çalışıyor, hatta sadece yarını görebilmek için.

12

LOST – 2004

İMDB : 8.6
Tür :  Bilim Kurgu, Fantastik, Dram, Macera
İlk bölüm yayın tarihi : 22 Eylül 2004
Son bölüm yayın tarihi : 23 Mayıs 2010
Sezon sayısı : 6
LOST Oyuncuları :
Evangeline Lilly by Kate Austen
Matthew Fox by Jack Shephard
Josh Holloway by James “Sawyer” Ford
Ian Somerhalder by Boone Carlyle
Konusu :
Korkunç bir uçak kazası… Bir adada mahsur kalan kazazedeler ve adada keşfettikleri gizemler…

Bizleri her yıl adanın yepyeni bilinmezleri ve karakterler arasındaki akıl almaz bağlantılarla şaşkına çeviren, şok edici sahneler ve kafa karıştırıcı sorular denince akla ilk gelen televizyon dizisi olan LOST’a, dünya üzerinde 7’den 70’e tüm televizyon izleyicilerinin beğenisini kazanmaya ve izleyiciye bilimin, mantığın akıl almaz koridorlarını keşfettirmeye devam ediyor.
Dizinin ana konusu olan ada dışında, karakterleriyle de izleyiciyi kendisine bağlayan LOST, sıkı karakterleri, aralarındaki uçurumları ve bol drama yüklü hikayeleriyle her hafta bizleri mest etmeye devam ediyor.
16 yıldır adada tekrar etmekte olan bir telsiz mesajından tutun, insanları öldüren, ormanda sürünerek ilerleyen ve kıvılcım sesleri çıkaran bir Siyah Duman’a, Ötekiler’in hayatına, Dharma Girişim’in birbirinden ilginç deney ve aktivitelerine, adada kurulmuş istasyonlarda 108 dakikada bir dizinin favori rakamlarını girerek elektromanyetik bir akımı durdurmaya, psikolojik deneylere; sırlara ve gizemlere, ihanetlere, aşklara, kaçışlara, insanların geçmişlerindeki kalıcı olaylarla ilgili birtakım izleri adada tekrar yaşamalarına kadar her şey bu dizide… LOST sizi ada çevresinde kurduğu bambaşka bir evrene davet ediyor!

 

11

HOUSE – 2004

İMDB : 8.9
Tür :  Gizem, Dram
İlk bölüm yayın tarihi : 16 Kasım 2004
Son bölüm yayın tarihi : 21 Mayıs 2012
Sezon sayısı : 8
HOUSE Oyuncuları :
Hugh Laurie by Gregory House
Lisa Edelstein by Lisa Cuddy
Jennifer Morrison by Allison Cameron
Olivia Wilde by Thirteen

Konusu :

Huysuz, ukala, çekilmez, asosyal, saplantılı ve aynı zamanda dahi bir doktor, teşhis konulması zor hastalıklar ve bu konuda eğitilmek için özenle seçilmiş genç doktorlar…
Televizyon dünyasının Nobel Ödülü olarak tanımlanan Humanitas Prize ödülüne, Altın Küre ve Emmy’e layık görülen House M.D. tüm zamanların en iyi hastane dizilerinden biri.
İngiliz oyuncu Hugh Laurie’nin performansı ile bambaşka bir anlam kazanmış olan Dr. Gregory House karakteri her bölümde ekibi ile birlikte hastalıkları teşhis ve tedavi etmeye çalışıyor. House M.D. ile yalnızca Dr. House’un zekasına hayran kalmayacaksınız aynı zamanda insan anatomisine bambaşka bir gözle bakacaksınız.

 

10

THE WALKING DEAD – 2010

İMDB : 8.7
Tür :  Dram, Korku
İlk bölüm yayın tarihi : 31 Ekim 2010
Sezon sayısı : 8
THE WALKING DEAD Oyuncuları :
Norman Reedus-Daryl Dixon
Andrew Lincoln-Rick Grimes
Steven Yeun-Glenn
Lauren Cohan-Maggie Greene

Konusu :

Ölüp ölüp dirileceksiniz! The Shawshank Redemption ve The Green Mile’ın Oscar adayı yazar ve yönetmeni Frank Darabont’un imzasını taşıyan The Walking Dead ile tüyler ürpertici bir deneyime hazır olun.

Eviniz son teknoloji bir güvenlik sistemiyle donatılmış, yaşadığınız ülke, dünyanın en güçlü ordusuna, en etkili silahlarına sahip olabilir. İnsanlık, uzayın derinliklerini keşfetmeye başlamış, doğanın kanunlarına başkaldırıyor, laboratuvarda koyun klonluyor olabilir. Peki bütün bunlar kendinizi güvende hissetmeniz için yeter mi? Hayatını toplumun refahını korumaya adamış şerif yardımcısı Rick Grimes için bu sorunun cevabı evet idi. Ta ki nedeni belirsiz bir zombi istilası, dünyayı mahşer yerine çevirene kadar…
Bir çizgi roman serisinin TV uyaralaması olan The Walking Dead’de, silahlı bir çatışmada vurulduktan sonra komaya giren şerif yardımcısı Rick Grimes, hastanede tek başına uyanıyor. Etrafta sadece cesetler kalmış. Ailesinin bu korkunç saldırıdan kurtulan şanslı insanlar arasında olduğuna inanan Rick, onları bulmak için yola koyuluyor. Fakat ailesine ulaşmak için aç zombileri aşması, geçmişinden şeytanlarla savaşması ve insanlığını sorgulaması gerekiyor.
Mini dizi olarak tasarlanan fakat gördüğü yoğun ilgi üzerine uzun soluklu bir projeye dönüştürülen yapımın duygusal yoğunluğunun arkasındaki isim, The Shawshank Redemption ve The Green Mile’ın Oscar adayı yazar ve yönetmeni Frank Darabont. Dizinin senaristliğini de üstlenen Darabont’a Alien ve Terminator üçlemesinin yapımcısı Gale Anne Hurd eşlik ediyor.

9

SUPER NATURAL – 2005

İMDB : 8.7
Tür :  Gerilim, Korku, Fantastik, Dram, Macera
İlk bölüm yayın tarihi : 31 Ekim 2010
Sezon sayısı : 13
SUPER NATURAL Oyuncuları :
Norman Reedus-Daryl Dixon
Andrew Lincoln-Rick Grimes
Steven Yeun-Glenn
Lauren Cohan-Maggie Greene

Konusu :

Anneleri kendileri daha çocukken doğaüstü bir varlık tarafından öldürülen kardeşler babaları tarafından avcı olarak yetiştirilirler… Av ise annelerini öldüren gibi doğaüstü varlıklardır…
Dean, ailesine dolayısı ile babasına çok bağlıdır. Sam ise tam tersine babasından, kardeşinden ve avcılıktan uzaklaşmak ister…
Birkaç yıl sonra Dean, Sam’in kız arkadaşı Jessica ile yaşadığı eve gider ve Sam’e babalarının ortadan kaybolduğunu ve onu bulamadığını söyler. İkili babalarını bulmak için yola koyulurlar…

8
HOW I MET YOUR MOTHER

HOW I MET YOUR MOTHER – 2005

İMDB :  8.7
Tür :  Romantik, Dram, Komedi
İlk bölüm yayın tarihi 19 Eylül 2005
Son bölüm yayın tarihi : 31 Mart 2014
Sezon sayısı : 9
HOW I MET YOUR MOTHER Oyuncuları :
Neil Patrick Harris
Barney Stinson
Cobie Smulders
Robin Scherbatsky
Josh Radnor
Ted Mosby

Alyson Hannigan
Lily Aldrin

Konusu :

Carter Bays ve Craig Thomas’ın yarattıkları “How I Met Your Mother” konu olarak, romantik başrol Theodore -Ted- Mosby’nin (Bob Saget) hayatının aşkı -eşiyle- tanışma hikayesini flashbacklerle anlatan bir sit-com. 2030 yılında evli, iki çocuk babası Ted çocuklarını karşısına alıyor (David Henrie, Lyndsy Fonseca) ve hikayesini anlatmaya başlıyor.
2005’te 27 yaşındaki mimar Ted (Josh Radnor), arkadaş grubuyla kendisine küçük bir dünya yaratmış bir genç. Arkadaş grubu; en iyi arkadaşı, hukuk öğrencisi Marshall (Jason Segel), Marshall’ın dokuz yıldır birlikte olduğu anaokulu öğretmeni Lily (Alyson Hannigan) ve absürt bir kişiliğe sahip olan takım elbisesiz nefes almayan, hiperseksüel Barney Stinson (Neil Patrick Harris).
Günler akıp giderken, Marshall, tek aşkı Lily’e evlenme teklifi etmeye hazırlanıyor. Kahramanımız Ted bu noktada hayatını gözden geçirmeye karar veriyor. Romantik Ted bekâr kalmaktan hiç haz etmeyen biri olduğu için, gerçek aşkını aramaya koyuluyor. Derken Manhattan’daki Marshall, Lilly ve Ted’in birlikte yaşadığı evlerinin altındaki McLaren’s Pub’da Robin Scherbatsky (Cobie Smulders) ile karşılaşıyor ve ilk bakışta evleneceği kadını bulduğunu düşünüyor. Acaba öyle mi?

7

SHERLOCK – 2010

İMDB : 9.3
Tür :  Polisiye, Gizem, Dram, Suç
İlk bölüm yayın tarihi : 25 Temmuz 2010

SHERLOCK Oyuncuları :
Benedict Cumberbatch
Sherlock Holmes

Martin Freeman
Dr. Watson

Mark Gatiss
Mycroft Holmes

Amanda Abbington
Mary Morstan
Konusu :

Sherlock’u hiç böyle görmediniz! Sör Conan Doyle’un kahramanını günümüze taşıyan Sherlock’ta ünlü dedektif, modern teknolojiden yararlanan biri olarak karşımızda.
Sherlock Holmes günümüzde yaşasaydı, cinayet dosyalarını nasıl çözerdi? Üç bölümden oluşan film serisi Sherlock, ünlü dedektifi günümüze taşıyarak bu soruya cevap veriyor. Polise danışmanlık yapan bir kiralık dedektif olan Sherlock Holmes, izleyeceğimiz ilk bölümde John Watson ile tanışıp, tıpkı orijinal hikayedeki gibi Baker Sokağı’nda bir daire tutuyor. Birlikte ilk davaları zehirli bir hapla intihar etmiş gibi görünen üç kişinin cinayetinden kimin sorumlu olduğunu bulmaktır.
Eleştirmenlerce beğenilen modern Sherlock Holmes’ta The Other Boleyn Girl ve Atonement’taki rolleriyle tanınan Benedict Cumberbatch’i izliyoruz. Ortağı Watson’ı canlandıran Martin Freeman’i ise Love Actually ve The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy’deki başrollerinden hatırlayabilirsiniz.

6

VİKİNGS  – 2013

İMDB : 8.6
Tür :  Tarih, Dram, Aksiyon
İlk bölüm yayın tarihi : 3 Mart 2013
Sezon Sayısı : 5
VİKİNGS Oyuncuları :
Travis Fimmel
Ragnar

Katheryn Winnick
Lagertha Lothbrok

Clive Standen
Rollo

Gustaf Skarsgård
Floki
Konusu :

Vikings dizisi; Fransa ve Britanya’ya kadar uzanan saldırılarla tarihte kendisinden oldukça söz ettirmiş cesur savaşçı Ragnar Lothbrok ve oğlu Bjørn‘un yaşadıklarını anlatırken, Vikinglerin çok az işlenmiş kültürünü de bize yansıtarak gerçeğe dayalı bir izlenim sunuyor. Ragnor’un basit bir çiftçiyken ne kadar ileriyi görebileceğine tanık oluyor ve onun kardeşi kadar sevdiği arkadaşı Rollo‘yla beraber denizlerle olan imtihanını seyrediyoruz. Gözlerini denizden, saçlarını güneşten ve cesaretlerini Odin’den alan korkusuz ve acımasız ırkın maceraları ve yaşamları kesinlikle ilgi çekmeyi başarıyor.

The Tudors, Camelot gibi dizilerin de yaratıcısı ve yazarı olan Michael Hirst‘in gerçek tarih ve fantastik öğelerini birleştiren tarzını bu kez Vikings’de görüyoruz. Yönetmenliğini Johan Renck‘in yaptığı dizinin başrol oyuncuları ise The Experiment filminin Helweg’i Travis Fimmel (Ragnar Lothbrok), Camelot dizisinin Gawain’i Clive Standen (Rollo) ve Bones dizisinin Hannah’ı Katheryn Winnick (Ragnar’ın karısı Lagertha)’den oluşuyor. Oyuncu kadrosu genel olarak o dönemin ırkına yakın fiziksel özelliklere sahip kişilerden seçilmiş ve ünlü isimlerle pek çalışılmamış fakat sırıtan oyunculuk yok. Üstüne Floki karakterini canlandıran Gustaf Skarsgård gibi güzel yazılmış yardımcı oyuncular var. Floki, Ragnar’ın hayallerine ve amaçlarına ulaşmasında büyük yardımı dokunan ve Britanya’ya bilinçli olarak yelken açan Kunduz Flóki lakaplı büyük İskandinavyalı denizci olarak dizide yer alıyor.

Vikingler bilinenin aksine boynuzlu Skyrim tarzı ya da Heroes of Might & Magic serisindeki gibi kanatlı kasklar takmazlardı. İşin özü dizide de gördüğümüz üzere hızlılığa ve çevikliğe dayanan savaş stilleri sebebiyle kaskı neredeyse hiç kullanmazlardı. Kılıç kadar ustaca kullanırlardı mızrakları ve baltalarını… Vikinglerde; adalet sistemleri ve cenaze törenleri gibi etnik ve kültürel farklılıkları vardı. Ne olursa olsun, ejderha başı şeklindeki pruvası ile denizlerde göreceğimiz o mistik gemileri bile zamanla insanlara korku salmaya yetecekti.

5

 PERSON OF INTEREST – 2011

İMDB : 8.5
Tür :  Aksiyon, Gerilim, Suç
İlk bölüm yayın tarihi : 22 Eylül 2011
Son bölüm yayın tarihi : 21 Haziran 2016
Sezon Sayısı : 5
Person Of Interest Oyuncuları :
Michael Emerson

Jim Caviezel

Konusu :

En iyi suç henüz işlenmeyendir. Lost’un yaratıcısı J.J. Abrams ve The Dark Knight’ın senaristi Jonathan Nolan’dan yepyeni bir gizem öyküsü.

Kameralar her yerde! İzliyorlar, dinliyorlar, kaydediyorlar… Sizin hakkınızda her şeyi biliyorlar! Peki siz onlar hakkında ne biliyorsunuz? Gizemli bir işadamı olan Mr. Finch, ileride işlenecek suçları önceden önlemeyi hedefleyen bir bilgisayar programı geliştirir. İlginç bir karaktere sahip bu milyoner işadamı elindeki programı hayata geçirebilmek için resmi kayıtlarda ölü olarak geçen Reese adlı eski bir CIA ajanıyla anlaşır. Kendi kaynakları ve teknolojisiyle, Reese’in yetenekleri ve sezgilerini birleştiren Mr. Finch’in amacı; gelecekte işlenecek olan suçları henüz suçlular eyleme geçmeden önlemektir.

Dizinin başkarakteri Mr. Finch rolünü son yılların en sevilen aktörlerinden biri olan Michael Emerson üstleniyor. Emerson, Abrams’ın da en gözde oyuncularından biri. Usta oyuncuyu tüm dünyada üne kavuşturan, J.J. Abrams’ın yapımcılığını üstlendiği Lost dizisinde canlandırdığı Ben Linus karakteri olmuştu. Dizinin diğer başrolü ise 1991 yılından bu yana sinemalarda izlediğimiz Jim Caviezel’e ait. Caviziel, son olarak geçtiğimiz yıl mini dizi The Prisoner’ın başkarakteri olarak ekrana gelmişti.

4

PRİSON BREAK – 2005

İMDB : 8.6
Tür :  Aksiyon, Gerilim, Suç
İlk bölüm yayın tarihi : 29 Ağustos 2005
Son bölüm yayın tarihi : 30 Mayıs 2017
Sezon Sayısı : 5
Prison Break Oyuncuları :
Wentworth Miller
Michael Scofield

Dominic Purcell
Lincoln Burrows

Sarah Wayne Callies
Sara Tancredi

Robert Knepper
Theodore “T‑Bag” Bagwell

Konusu :

Prison Break Bir yapı mühendisi olan Michael Scofield (Wentworth Miller) işlememiş olduğu bir suçtan idam cezasına çarptırılan abisi Lincoln Burrows’u (Dominic Purcell) kurtarmak için tüm yasal yolların tükendiğini farkedince işleri kendi eline alır. Mükkemmel kurgulanmış kaçış planıyla abisini kurtarmak için bir bankayı soyar ve abisinin bulunduğu hapisaneye gönderilir. Michael planını uygulmaya başladıktan sonra hesaba katmadığı tek bir şeyin olduğunu anlar: İnsanlar. Ünlü bir mafya tetikcisi olan John Abruzzi (Peter Stormare), çocuk tecavüzcüsü ve katil T-Bag (Robert Knepper) ve azılı gardiyan şefi Brad Bellick (Wade Williams) onun planını zora sokmaktadır…!

3

BREAKİNG BAD – 2008

İMDB : 9.5
Tür :  Aksiyon, Dram, Suç
İlk bölüm yayın tarihi : 20 Ocak 2008
Son bölüm yayın tarihi : 29 Eylül 2013
Sezon Sayısı : 5
BREAKİNG BAD Oyuncuları :
Bryan Cranston
Walter White

Aaron Paul
Jesse Pinkman

Anna Gunn
Skyler White

Dean Norris
Hank Schrader

Konusu :
Bir Zamanlar Bir Kimya Öğretmeni Zincirleme Bir Tepki Başlattı! Sıradan bir kimya öğretmeni olan Walter White’ın öleceğini öğrenince uyuşturucu üreticiliğine kadar uzanan özgürleşme deneyimi, çarpıcı bir kara mizaha dönüşüyor. Doktor, hasta olduğunuzu ve yaşamak için iki seneniz kaldığını söyledi… Ne yapardınız? Dünyayı gezmek, sevdiklerinizle vakit geçirmek, asla cesaret edemediğiniz bir şeyi denemek… Tüm bunlar sizin için bir seçenek olabilir. Ancak Walter White için durum biraz farklı. The X-Files’ın yapımcısı Vince Gillian’ın imzasını taşıyan Breaking Bad, ölümle yüzleşen sıradan bir adamın sıradışı hikayesini anlatıyor. Walter, eşi ve engelli oğlu Jr. ile New Mexico’da tüm hayatını kurallara göre yaşayan kendi halinde bir kimya öğretmeniyken, ölümcül safhada akciğer kanseri olduğunu öğrenir. Yaşamak için iki senesi kalmıştır. Bu haberle sarsılan White, hayatının denklemini değiştirir. Tüm günlük endişelerden ve toplumun dayattığı sınırlamalardan sıyrılarak yeni bir adama dönüşür… Kimya bilgilerini farklı bir neden için, uyuşturucu üretip satmak için kullanan bir adam. Amacı ölümünden sonra ailesinin geçinebilmesini sağlayacak parayı kazanmaktır. Ancak işler kontrolden çıkar. Basit bir aile babasının uyuşturucu çetesinin elebaşına dönüşmesinin komik ama aynı zamanda duygu yüklü hikayesini kaçırmayın. Hele Malcolm in the Middle’ın babası Bryan Cranston, Emmy’ye aday gösterilen ve “Drama Dalında En İyi Erkek Oyuncu” ödülünü kazanan Walter rolünde hayatının performansını sunarken.

2

SPARTACUS – 2010

İMDB : 8.7
Tür :  Aksiyon | Biyografi | Drama | Macera | Tarihi
İlk bölüm yayın tarihi : 22 Ocak 2010
Son bölüm yayın tarihi : 12 Nisan 2013
Sezon Sayısı : 4
SPARTACUS Oyuncuları :
Manu Bennett
Crixus

Andy Whitfield
Spartacus

Lucy Lawless
Lucretia

Liam McIntyre
Spartacus

Konusu :
Arenada efsaneler kanla yazılır… Rome dizisinin tarihi gerçekçiliği 300 filminin görsel mükemmelliğiyle buluşuyor, tarihin en asi kahramanı Spartaküs, televizyonu fethediyor. 2010’un en ses getiren dizisi Spartacus: Blood and Sand.

Romalıların ihanetine uğradı, köleliğe zorlandı ve bir gladyatör olarak yeniden doğdu. Çizgi roman estetiğinin ve ileri görsel efekt teknolojilerinin tüm nimetlerinden yararlanılarak çekilen Spartacus: Blood and Sand, yurdundan ve sevdiği kadından koparılan bir adamın, kanlı arenalarda küllerinden doğuş öyküsünü anlatıyor. O artık ateşli tutkuların esiri olmuş ve gaddarca yönetilen bir dünyada mücadele vermek zorunda.

Spartaküs hayatta kalmak için sıradan bir adamdan ve bir gladyatörden çok daha fazlası olmalı. O, bir efsaneye dönüşmeli. Tarihin en asi kahramanı, televizyonu fethetmeye hazırlanıyor. Spartacus: Blood and Sand ile Romalıları dize getiren efsanenin doğuşuna tanıklık edeceksiniz. Galler kökenli Andy Whitfield’ın Spartacus’ü canlandırdığı yapımda, Türk izleyicilerin Xena / Zeyna olarak tanıdığı Lucy Lawless da rol alıyor.
SPARTACUS izleme sırası :
1 – Arenanın İlahları – Gods of the Arena
2 – Kan ve Kum – Blood and Sand
3 – İntikam – Vengeance
4 – Lanetlilerin Savaşı – War of the Damned

1

GAME OF THRONES – 2011

İMDB : 9.5
Tür :  Aksiyon | Fantastik | Tarihi
İlk bölüm yayın tarihi : 17 Nisan 2011
Sezon Sayısı : 7
GAME OF THRONES Oyuncuları :
Emilia Clarke
Daenerys Targaryen

Kit Harington
Jon Snow

Sophie Turner
Sansa Stark

Lena Headey
Cersei Lannister

Konusu :
Yedi soylu aile Westeros arazisi kontrolü için mücadele etmektedir. Siyasi ve cinsel entrika yaygındır. Stark, Lannister ve Baratheon arasında başlayan sürtüşme ve sonrasın da Greyjoy, Tully, Arryn ve Tyrell hanelerini de içine alan büyük bir savaşa yol açar. Denizin karşısında, bir önceki ve devrik iktidar aile, Targaryens, son üyeleri de tahtı yeniden kazanmak için uğraşmaktadır. Tüm bunlar yaşanırken çok eski bir kötülük uzak kuzeyde uyanır. Savaş ve politik karışıklık ortasında kuzey, aralarındaki savaştan daha büyük bir tehlike olacaktır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz