Sinemanın Kötü Kızları

0
307
Basic-instinct
Oyuncuların çoğu kötü ya da sıradışı karakterleri, cici olan rollere tercih eder. Gerçek yaşamdaki iyi ama sıkıcı kızların, baştan çıkarıcı ama kötü olanla rekabet edememesi gibi.H2’nin haberine göre, İşte ünlü oyunculardan, en ünlü ‘kötü kızlar’…

 

1NICOLE KIDMAN/ TO DIE FOR 1995

To-Die-For

Suzanne Stone (Nicole Kidman) kesinlikle ne istediğini bilen bir kadındır. O bir televizyonda haber spikeri olmak için herşeyi yapmaya hazır. Hem de herşeyi… Onu çok seven bir kocası (Matt Dillon) var ama Suzanne, onun küçük dünyasında yaşamak istemiyor. Önüne çıkan her engel gibi bu engeli de aşmak için plan yapmaya başlıyor. Sonunda televizyona çıkacaktır da ama ne olarak acaba ?…

Gus Van Sant’ın 1995 yapımı bu filminde Kidman’dan hepimiz nefret etmiştik…

2ANNE PARILLAUD/ LA FEMME NIKITA 1990

LA FEMME NIKITA

Luc Besson’u tüm dünyaya tanıtan, şiddet sinemasına, özlenen ‘Fransız bakışını’ geri getiren film. Uyuşturucu kullanan, hayattan iyice kopmuş bir kadın olan Nikita (Anne Parillaud), çılgın arkadaşlarıyla bir dükkana giriyor ve hırsızlık yapıyor.

3FAYE DUNAWAY/ CHINATOWN 1974

chinatown-1974

Roman Polanski’nin bu unutulmaz filminde, zengin ve saygın bir toprak sahibi olan Hollis Mulwray’in (Darrell Zwerling) araştırılmasıyla başlayan gizemi anlatıyor. Mulwray’in karısı Evelyn Cross Mulwray (Faye Dunaway), özel dedektif Jake Gittes’den (Jack Nicholson) kocasının diğer kadınlar olan ilişkisini araştırmasını istiyor. Mulwray’in başka kadınlarla fotoğraflarını çeken Gittes, bir süre sonra korkunç bir komplonun ve sıradışı bir ilişkiler ağının içerisinde buluyor kendisini.

4DEMI MOORE/ CHARLIZE ANGEL 2003

CHARLIZE ANGEL 2003

Melekler iş başında. Tanık koruma programına alınmış insanların kimliklerine erişmek için gerekli olan şifreyi saklayan yüzükler çalınır ve beklendiği gibi melekler bu yüzükleri bulmakla görevlendirilir. Ama bu sefer karşısında mücadele verecekleri kişi, Demi Moore’un canlandırdığı, onları çok iyi tanıyan “düşmüş” bir melektir.

5MICHELLE PFEIFFER/ BATMAN RETURNS 1992

BATMAN RETURNS 1992

Tim Burton’ın çektiği ikinci Batman filminde Bruce Wayne’i (Michael Keaton) Batman olarak yine Gotham City’nin gönüllü polisliğini yaparken seyrediyoruz. Kedi Kadın olarak Batman’in karşısına çıkan Selena Kyle (Michelle Pfeiffer) bu maceranın tam teşkilatlı kötüleri olarak karşımıza çıkıyorlar. Tüm bu kötü karakterler Gotham City üzerine kendi planlarını uygulamaya çalışırlarken birbirlerine de kazık atıyorlar. Ama hepsinin ortak bir düşmanı var: Batman.

6SHARON STONE/ BASIC INSTINCT 1992

Basic-instinct

Temel İçgüdü (Catherine Tramell): 1992 ve 2006’da seyirci karşısına çıkan filmde cinayet romanı yazarı, esrarengiz Catherine’in ağına ilk filmde Michael Douglas, ikincisinde David Morrissey düştü. Buz kıracağıyla cinayet işleyen, ancak bunu yaptığı bir türlü ispatlanamayan Tramell, psikolojiyi çok iyi bildiği için yakalanamayan bir katil oldu.

7JULIETTE LEWIS/ NATURAL BORN KILLERS 1994

NATURAL BOR KILLERS 1994

Oliver Stone’un yönettiği bu unuulmaz filmde, Kanun kaçağı, aşık ve seri katil olan Mickey ile Mallory’nin (Juliette Lewis) başına gelenler. Route 666 otoyolu boyunca para ya da intikam değil, sadece öyle istedikleri için psikodelik toplu cinayetler işleyen çiftimiz, medya tarafından baştacı edilirler.

8LUCY LIU/ KILL BILL I 2003

KILL BILL I 2003

Lucy Liu’nun canlandırdığı O-Ren Ishii’nin karışık ve zorlu geçmişinin manga tarzı yani bolca şiddet içeren çizgi film olarak verildiği bölümler, kuşkusuz sinama tarihine altın harflerle yazıldı. Soğuk kanlı O-Ren Ishii gelecekte ailesini öldüren katiller kadar acımasız ve soğukkanlı birine dönüşmüştür.

9DREW BARRYMORE/ POISON IVY 1992

POISON IVY 1992

Seksi bir genç kız olan Ivy (Drew Barrymore), yalnız ve ailesinde sorunları olan başka bir kız Sylvia’a (Sara Gilbert) yanaşıyor ve yavaş yavaş onun ailesinde zaten yok olan dengeyi daha da bozuyor.

10MELANIE GRIFFITH / SOMETHING WILD 1986

SOMETHING WILD 1986

Melanie Griffith in Melanie Griffith, Ray Liotta nın da Ray Liotta olduğu zamalar… Biraz True Romance, biraz Wild at Heart, çok az da Natural Born Killers havası olan ama hepsinden de eğlenceli, harika bir film.

11ANGELICA HUSTON/ THE GRIFTERS 1990

THE GRIFTERS 1990

Stephen Frears’ın yönettiği kara film’in en iyi örneklerinden The Grifters, Anjelica Huston’ın başarılı bir oyunculuk sergilediği Lilly Dillon karakteri oğlunu bile öldürmekten çekinmeyecek kadar soğukkanlıdır.

12ANJELINA JOLLIE/ BEOWULF 2007

BEOWULF 2007

Yönetmen Robert Zemeckis’in filmiyle adı aynı baş karakteri Beowulf, güçlü ve korkusuz bir savaşçıdır. Bütün şehirleri kana bulayan ve çıkardığı kaosla insanları terörize eden grendel’le başa çıkabilecek tek kişi beowulf’tur.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz