Erkeklerde İktidarsızlık (impotens) Belirtileri ve Nedenleri

UYARI ! İçeriğimizde yer alan yazılı ve görsel içerikler farklı kaynaklardan derlenerek oluşturulmuş, öneri ve bilgilendirme yazısıdır. Kesin teşhis ve tedavi niteliği taşımamaktadır. Herhangi bir sağlık sorunu karşısında mutlaka doktorunuza başvurunuz. Unutmayın sağlık sorunlarında uygulanan tedavi yöntemleri bireylerin biyolojisi, kalıtsal özellikleri, yaş, boy, kilo farklılıkları, alerjik yönleri ve bunlar gibi onlarca farklı duruma göre değişiklik gösterebilir. Sağlık sorunlarınızın tedavisinde size ancak ve ancak doktorunuz yardımcı olabilir.Aksi durumlarda sorumluluk tamamen sizlere aittir...

0
106
Erkeklerde İktidarsızlık
Erkeklerde İktidarsızlık

İktidarsızlık Belirtileri:

-İsteksizlik: Cinsel ilişkide başarılı olunabilir, ama cinsellikle ilgili konulara karşı sürekli bir ilgisizlik vardır.

-Sertleşme bozuklukları: Erkeklik organı (penis), bir cinsel birleşmenin gerçekleşebilmesi için sertleşmeye ulaşamaz. Ama bu durum, erkeğin dölleme yeteneğini engellemez.

İktidarsızlık Nedenleri:

Genç erkeklerde iktidarsızlık ( impotens ) bazen oluşabilen genellikle psikolojik sorunlardan kaynaklanır. Kırk yaşın üstündeki erkeklerde ise bedensel etkenler ve sağlıksız yaşam biçimi sorun oluşturur. Damarlarda kireçlenme, yüksek kan basıncı, hareketsizlik, aşırı yağlı beslenme, aşırı ilaç veya yatıştırıcı kullanımı. Ayrıca sigara tiryakiliği, iktidarsızlık riskini en azından bir misli arttırabilir.

İktidarsızlıkta Organik Gerçekler

Penisin sertleşmesi olayı, o noktaya kan birikmesinin sonucundan başka bir şey değildir. Ve bu durum, kalp ve dolaşım sistemi ne kadar sağlıklıysa, o kadar rahat gerçekleşir. Damar iç yüzeylerinde yağ birikimi ve güçsüz bir kalp(her iki durum da hareketsizliğin ve çok yağlı beslenmenin sonuçlarıdır) iktidarsızlığın oluşumunda başlıca rolleri oynayan etkenlerdir.

İktidarsızlıkta Psikolojik Gerçekler

Temel olarak, erkekleri sürekli gerginlik altında tutan her şey iktidarsızlığa neden olabilir. Gerginlikler, stres, üzüntü, yas, depresyon ve kronik korkular başlıca etkenlerdendir. Tüm bu durumlar yüksek miktarda adrenalin salgılanmasına yol açar; bu yüzden de kan, penis yerine kaslara konsantre olur. Erkeklik gücünün gerçek katili ise aşağılanma duygusudur: Eğer bir erkek meslek veya özel yaşamında geride bırakıldığı veya önemini yitirdiği duygusuna kapılırsa, “gerçek bir erkek” olduğu duygusunu yitirebilir.

Ama çiftler arasında süregelen problemler, bedensel antipati, tartışmalar, dile getirilmemiş homo seksüel yatkınlıklar ve kadının gebe kalacağından duyulan bilinçsiz korku, genellikle sertleşme ve boşalım bozukluklarına yol açabilir. Tüm bunlara ek olarak, ergenlik çağında kulaklarına takılıp kalmış olan yanlış bir bilgi olarak, sadece “uzun ve sert” bir penisin kadınları cinsel açıdan doyuma ulaştırabileceği inancı da pek çok erkeğin kendisini yetersiz bulmasına yardımcı olabilir. Halbuki kadının cinsel doyuma ulaşmasında penis boyunun kesinlikle hiçbir rolü yoktur. Yaşam boyunca sürüp giden bir cinsel tutukluk ise genellikle, çocukluk veya gençlik çağında yaşanmış olan bir olayın baskısından veya cinsel fantezinin ve isteğin kesinlikle bastırıldığı bir eğitim alınmış olmasından kaynaklanabilir. Ayrıca, eğer erkek yanlış bir hayat arkadaşı seçmişse, kendi kendine itiraf edemediğini, penis açıkça belirtir: “Hayır!” Bazen de erkek, eşinin vücut kokusundan rahatsız olduğu için kendini cinsel birleşmeye veremeyebilir.

Önemli!

Uzun süreli iktidarsızlıklar, önemli bazı hastalıkların bir belirtisi olabilir(örneğin şeker hastalığı). Bu olasılıkları da hesaba katarak, bir uzman hekime başvurmak en doğru yaklaşım olacaktır.

Ender rastlanan bir durum değildir!

Eğer siz de bu durumdan rahatsızsanız, gerçeği bilmenizde yarar vardır; kırk yaşını aşmış her iki erkekten biri az veya çok da olsa iktidarsızlık problemi yaşamaktadır.

Hormonların konuyla ilgisi yoktur

Cinsel iktidarsızlığın hormon yetersizliğinden kaynaklandığına inananların sayısı hiç de az değildir. Bilim adamları bu konuyu kanıtlayabilecek bir araştırma sonucunu henüz açıklayamamışlardır. Buna göre, erkeklik hormonu testosteron yetersizliğinin iktidarsızlığa yol açtığı pek söylenemez.

Yan etkiler!

Bilinen yan etkilerinden birinin de iktidarsızlık olduğu belirtilen yüzlerce eczacılık ilacı kullanımdadır. Bunların başlıcaları ise, uyku ilaçları ve yatıştırıcılar, tansiyon ilaçları, antihistaminikler ve idrar söktürücü ilaçlardır. Kullanmak zorunda olduğunuz ilaçların kullanım kılavuzlarını okuyun veya ilacın yan etkileri hakkında eczacınızdan bilgi alın.

Çinko!

Sperm sıvısındaki çinko miktarı genellikle yüksektir. Bu düzeyi korumak için çinko içeriği yüksek besinleri yeğlemek gerekir. Çinko içeren başlıca besinler: İstiridye, yulaf, karaciğer, tam tahıl ürünleri, doğal pirinç, tohumlar ve fıstık türleri.

Cinsellik hakkındaki basmakalıp değerlere inanmayın!

Sadece mesleğinde başarılı erkeklerin bir kadın üzerinde hak iddia edebileceği masalı artık günümüzün yaşam biçimine uygun düşmemektedir. Bir cinsel ilişkinin kalitesinin, ilişkinin süresine, penis uzunluğuna ve orgazm sayısına göre değerlendirilebileceği ise artık sadece akşamcı masalarında ilgi uyandıran bir konudur. Ayrıca bu ölçüler, ne günümüzün cinsel yaşamına uygundur, ne de herhangi bir zamandaki uyumlu bir cinsel birlikteliğe aittir!

Genç Erkekler!

“Başaramamak” özellikle genç erkeklerin korkulu rüyasıdır. Böyle bir duruma düşmek ise kesinlikle her şeyin sonu değildir. Eşinizle rahatça konuşarak, sebebin stres, üzüntü veya endişe kaynaklı mı olduğunu araştırın. Problemleri rahatlıkla konuşabilmek cinsel yaşamda genellikle başarılı sonuçlar verebilir. Tabii ki konuşma sonunda yeni denemeler de yapılabilir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz