Selülit neden olur?Selülit tedavisi nasıldır?

DİKKAT ! Yazımızda bulunan yazılı ve görsel içerikler; çeşitli kaynaklardan yararlanarak oluşturulmuş, tavsiye niteliğinde bilgilendirme yazısıdır. Hastalığa net bir teşhis veya tedavi özelliği taşımamaktadır. Kendinizde veya yakınızda beliren bir sağlık problemi karşısında mutlaka doktorunuza başvurunuz. Şu unutulmamalıdır ki hastalıklar da uygulanan tedavi metodları bireylerin biyolojisi, anatomisi , kalıtsal özellikleri, boyu, yaşı, kilo farklılıkları, alerjik alışkanlıkları ve bunlar gibi çok farklı durumlara göre değişiklik gösterebilir. Sağlık problemlerinizin tedavisinde size ancak ve ancak bir sağlık kurumu ve doktorunuz yardımcı olabilir. Belirtilen durumlarda yükümlülük tümüyle sizlere aittir...

0
52
selülit tedavisi
selülit tedavisi

Selülit belirtileri:

-Deri portakal kabuğu görünümü alır, gerginliğini önemli ölçü de yitirir ve düzensiz çukurluklar oluşur.

-Selülit öncelikle, uyluk, kalça ve kaba etlerde oluşur.

Selülit nedenleri :

Selülit tedavisinde şişmanlıkla karıştırılmamalı, ama şişmanlarda da görülebilen bir hastalık olarak kabul edilmelidir. Selülit, kadın derisinin yumuşak bağ doku yapısının da desteklediği bir yağ dağılımı bozukluğu olarak tanımlanabilir. Hastalık %98 oranında kadınlarda görülür. Öteki risk etkenleri ise şişmanlık ve hareketsizliktir.

Bedensel Gerçekler

Deri altındaki yağ dokusunu etkileyebilmek çok zor olduğu için,selülitin tedavi olasılığı sınırlıdır. Alınabilecek tüm güvenli önlemlerin başlıca hedefi, derinin kan dolaşımını hızlandırmak,sindirim sistemini güçlendirmek ve beslenme alışkanlıklarında değişiklikler yapmaktır.

Psikolojik Gerçekler

Tıbbi açıdan tehlikesiz olarak sınıflandırılan selülit, çok önemli bir psikolojik problemdir. Selülitlerinin yok edilmesi için her şeyi göze alabilecek kadınların sayısı hiç de az değildir. Kozmetik operasyonlar arasında, selülitli bölgelerden yağ alınması işlemi son zamanlarda öncelik kazanmıştır.

Selülit Tedavisinde Kendinize yardımcı olabilirsiniz…

Kremler

Selülite karşı önerilen kremlerin ve merhemlerin etkinliği tartışmalı bir konudur. Ancak doğru ve bilinçli kullanıldığında azımsanmayacak kadar faydalarının olduğu yadsınamaz bir gerçektir. Ada çayı ve ardıç kozalağı gibi bitkiler gerçi derinin kan dolaşımını arttırabilir, ama hu etki ancak bitki katkılı tam banyolarla sağlanabilir. Bitki yağlarıyla yapılan masajlar ise daha az etkilidir.

Masajlar

Portakal derisine uygulanan fırça masajlarının etkinliği de kanıtlanmış değildir. Ama selülitin oluşmaması için alınan bir önlem olarak uygundur, çünkü derinin kan dolaşımını arttırmanın yanı sıra,onda birikmiş olan zararlı maddelerin kolayca atılmasına da yardımcı olur.

Hareketlilik!

Hareketlilik sayesinde bağ doku ve deri gerginleşir. Ayrıca hafif sporlar sayesinde fazla kiloların atılması da kolaylaşır. Düzenli uzun yürüyüşler, hafif koşular, bisiklete binmek ve yüzmek gibi aerobik egzersizler yapılabilir.

Soğuk su uygulamaları

Bu uygulamalar, problemli bölgelerin kan dolaşımını hızlandırır ve mide, bağırsaklar, pankreas ve karaciğerdeki yığılmaları ortadan kaldırır. Anlatılanları tam olarak uygulamanız gerekiyor:

• Duşunuzun süzgecini çıkarın veya duş musluğunu sonuna kadar açın. Ama daha önce, ayaklarınızın çok üşümemesi için, duş küvetinin zeminine “kaydırmaz” diye adlandırılan o lastik tabanlıklardan yerleştirmeniz doğru olacaktır.

• Sonra basınçlı soğuk suyu, sağ ayağınızın topuğundan başlayarak, baldırınızın dışından uyluğunuza ve oradan da kürek kemiğinize kadar yavaşça çıkarın. Daha sonra basınçlı suyu omurganızın sağ yanından başlayarak baldırınızın iç tarafından topuğunuza kadar indirin.

• Sol ayağınızdan başlayarak aynı hareketleri tekrarlayın.

• Şimdi yine sağ ayak topuğunuzdan başlayarak baldırınızın dış tarafından yukarı doğru, ama bu sefer karın bölgesinden kaburgaların başlangıcına kadar çıkın ve tekrar aşağı inin.

• Yine sol ayağınızdan başlayarak aynı hareketleri tekrarlayın.

• Uygulama sonunda kurulanmayın! Üstünüzdeki suyu sadece ellerinizle sıvazlayarak akıtın. Sonra sıcak tutacak bir giysi giyin (örneğin bir eşofman) ve 10 dakika boyunca hareketli olun (ileri geri yürümek veya merdiven inip çıkmak gibi ) .

Fazla kilolardan kurtulun!

Ama lütfen aşırıya kaçmayın! Bir ayda 2 kg vermek tam anlamıyla yeterlidir ve kalıcı başarılar sağlayabilme şansına ancak bu yolla kavuşabilirsiniz. Sağlıklı bir şekilde zayıflayarak daha birçok hastalıktan kendinizi koruyun.

Yiyerek güzelleşin!

Derimizin temel yapısını oluşturan başlıca madde proteinden kaynaklanan Kollajendir. Besinlerden alarak özümlediğimiz kollajen maddesi ne kadar azalırsa, derimiz de o oranda gerginliğini yitirir.

• Değerli proteinleri daha çok tüketin, örneğin balık ve beyaz et,belki de haftada bir karaciğer.

• Aldığı proteinden yeterli miktarda kollajen üretebilmesi için organizmamızın bolca C vitaminine, çinkoya ve bakıra ihtiyacı vardır. Bunun için de, her gün taze meyve, öncelikle de kivi ve limon tüketin.Bakır ve çinko ise öncelikle yulaf, bezelye, fasulye, mercimek ve bira mayasında bulunur.

Önlem alarak sağlıklı kalın…

• Kaslarınızı geliştirmeye çalışın! Kaslar doğal olarak çok iyi kalori tüketicileridir. Kişinin kas yapısı ne kadar güçlüyse, alınankaloriler de o kadar az yağa dönüşür. Kas yapısını güçlendirmek içinen başarılı yöntem, vücut geliştirme (Bodybuilding) egzersizleri yapmaktır.

• Öncelikle madensuyu ve meyve suyu olmak üzere, bol miktarda sıvı için! Çünkü,selülit hastası kadınlar arasında yapılan bir araştırma da, pek çoğunun yeterli miktarda sıvı içmediği saptanmıştır.

• Daha az tuz kullanın, çünkü tuz, problemli bölgelerinize daha fazla sıvı pompalar. Ayrıca, hazır et ürünlerindeki gizli tuza karşıda dikkatli olun.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz