Deri Kırışıklıkları

UYARI ! İçeriğimizde yer alan yazılı ve görsel içerikler farklı kaynaklardan derlenerek oluşturulmuş, öneri ve bilgilendirme yazısıdır. Kesin teşhis ve tedavi niteliği taşımamaktadır. Herhangi bir sağlık sorunu karşısında mutlaka doktorunuza başvurunuz. Unutmayın sağlık sorunlarında uygulanan tedavi yöntemleri bireylerin biyolojisi, kalıtsal özellikleri, yaş, boy, kilo farklılıkları, alerjik yönleri ve bunlar gibi onlarca farklı duruma göre değişiklik gösterebilir. Sağlık sorunlarınızın tedavisinde size ancak ve ancak doktorunuz yardımcı olabilir.Aksi durumlarda sorumluluk tamamen sizlere aittir...

0
139
Deri Kırışıklıkları
Deri Kırışıklıkları

Deri Kırışıklıkları ‘nın Belirtileri:

-Gevşek deri; deri dokusunda azalan gerginlik

-Sonradan derinleşecek olan çizgilerin belirginleşmesi

Deri Kırışıklığı ‘nın Nedenleri:

Deri Kırışıklıkları bir hastalık değil, değişik etkenlerin hızlandırıp, yavaşlatabileceği bir yaşlılık belirtisidir. Derideki nem oranının azalmasının yanı sıra, bu oluşumun başlıca nedeni, zaman içinde deride düzensiz biçimde biriken proteinlerdir. Aşırı güneş ve rüzgar etkisi, stres, yanlış deri bakımı ve yanlış beslenme, deri hastalıkları, hareketsizlik, fazla nikotin ve alkol kırışıklıkların oluşumunu hızlandıran başlıca etkenlerdir.

Organik Gerçekler

Israrla uygulanan radikal diyet kürleri de deri kırışıklıkları oluşumunu destekleyen etkenlerdendir. İçindeki sıvının azalması nedeniyle buruşmaya başlayan bir elma örnek alınabilir burada; beden kütlesiyle doldurulamayan deri içe doğru çöker. Ayrıca, ısrarla uygulanan bu tür radikal zayıflama kürleri organizmayı altüst eder ve sonuçta, deri dokularından yağın ve suyun çekilmesi kaçınılmazdır!

Fiziksel Gerçekler

Mimiklerimiz, ilişkilerimize, yaptıklarımıza, düşündüklerimize ve algılamalarımıza hep eşlik eder. Aşırıya kaçan mimikler ise deriyi mekanik bir strese sokar ve özellikle göz ve ağız kenarlarında oluşan sürekli deri esnemeleri yüzünden o bölgelerde kırışma belirtileri ortaya çıkar. Çok az mimik de  kırışıklıklara yol açabilir, çünkü hareketsiz bir yüzün kasları yeterli miktarda kanla beslenemez. Deri sağlığı için en doğrusu orta yolu bulabilmektir: Yüzümüzü, duygularımızı tam anlamıyla yansıtan bir ayna gibi kullanmamamız gerekir!

Deriyi çalıştırmak!

Derimiz kendisini başarıyla koruyabilir; çünkü o zaten organizmamızı koruyan çok önemli bir organdır. Eğer onu her gün belirli ölçülerde soğuğun, ışığın, kuruluğun ve nemin etkisinde bırakabilirsek, kendini formda tutmayı başarabilir! Deriye yapılabilecek en büyük kötülük ise, hiçbir zaman açık havaya çıkmamaktır!

Gevşek bağırsaklar!

Gevşek deri genellikle gevşek bağırsağın belirtisidir. Bağırsaklarınızı güçlendirebilecek bitkilerden yararlanmayı öğrenmelisiniz.

Güzellik içten dışa akseder!

Beslenme biçimi çok önemlidir. Derinizi önemli biyolojik maddelerle besleyin. Bunun anlamı : Öncelikle E vitamini ağırlıklı olmak üzere, bol vitaminle ve posalı yiyeceklerle beslenin. E vitamini, ayçiçeği yağı ve soya yağında, bademde, cevizde ve yerfıstığında bulunur.

Sınırları kabullenin!

Yıllar boyunca doğru dürüst ilgilenmediğiniz derinizin birkaç haftalık bir bakımla eski haline dönebileceğini düşünemezsiniz! Olgun bir kişinin derisini bir gecede bebek derisine dönüştürebilecek hiçbir ilaç olmadığını kabullenmelisiniz

Kendinize yardımcı olabilirsiniz!!!

C vitamini

C vitamini, önemli bir proteinin(collage) üretimini arttırır. Bu maddenin özelliği, bağdokuda olumlu genişlemeler yaratarak, derimizin düzgün ve sıkı olmasını sağlamasıdır. C vitamini en çok, kivi, portakal, limon, greyfurt, domates, maydanoz ve dolmalık biberde bulunur.

Bromelein

Bromelein enzimi, deri dokularındaki protein birikimlerini çözebiliyor. Bromelein ihtiyacınızı karşılayabilmek için, günde en az 250ml ananas suyu içmelisiniz.

Balansı kremi

Yaşlanmakta olan derinin bakımında eski çağlardan beri uygulanan bir yöntemdir.

Reçete:  10g gerçek balmumu bir kapta eritilir ve 3 yemek kaşığı dolusu çiçek balıyla iyice karıştırılır. Soğuduktan sonra, az miktarda krem deriye her gün yedirilir.

E vitamini maskesi

E vitamini, verimlilik sağlayan vitaminlerdendir ve derinin yaşlanma sürecini yavaşlatır.

Reçete: 1 yumurta sarısını 2 yemek kaşığı dolusu sızma zeytinyağı ve 5g E vitamini ile iyice karıştırın. Bu karışımı ince bir tabaka halinde boynunuza ve yüzünüze sürerek 3 0 dakika etkilemeye bırakın. Daha sonra bol suyla yıkayın.

Önlem alarak sağlıklı kalın…

  • Yeterli miktarda E vitamini alın ! Bu vitamin derinin yaşlanma sürecini yavaşlatır. Soğuk preslenmiş bitkisel yağlarla hazırladığınız salatalar yiyin.
  • Sigara içmeyin! Sadece sürekli nefes çekmek bile ağız kenarlarında kırışık oluşmasına yol açabilir. Bunun yanı sıra, nikotin de, deri hücrelerini besleyen kılcal damarların tıkanma sürecini hızlandırır.
  • Alkol tüketiminde ölçülü olun! Fazla miktarda alınan alkol, yüz derisinde su toplanmasına yol açar ve bu nedenle yüzün derisi gerginleşir. Daha sonra su geri çekildiğinde de deride çöküntüler oluşur.
  • Ölçülü bir ışık diyeti uygulayın! Saat 11 ve 15 arasındaki güneş ışınlarından kendinizi sakının. Yaz mevsiminde yüzünüzü ya koruyucu kremlerle veya bazı giysilerle güneşten koruyun.
  • Derimiz için en uygun ışık dozajını, güneş bulutların ardındayken açık havada yapılan gezintiler sırasında alırız!
  • Yeterince uyumaya özen gösterin. Sürekli olarak 6 saatten az uyumakla sadece derimize zarar vermekle kalmaz, genel sağlığımızı da olumsuz etkileriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz