Damar Sertliği – Ateroskleroz Tedavisi

UYARI ! İçeriğimizde yer alan yazılı ve görsel içerikler farklı kaynaklardan derlenerek oluşturulmuş, öneri ve bilgilendirme yazısıdır. Kesin teşhis ve tedavi niteliği taşımamaktadır. Herhangi bir sağlık sorunu karşısında mutlaka doktorunuza başvurunuz. Unutmayın sağlık sorunlarında uygulanan tedavi yöntemleri bireylerin biyolojisi, kalıtsal özellikleri, yaş, boy, kilo farklılıkları, alerjik yönleri ve bunlar gibi onlarca farklı duruma göre değişiklik gösterebilir. Sağlık sorunlarınızın tedavisinde size ancak ve ancak doktorunuz yardımcı olabilir.Aksi durumlarda sorumluluk tamamen sizlere aittir...

0
128
damar sertliği
damar sertliği

Daha önceki yazımızda damar sertliğine yol açan sebepleri gözden geçirmiştik. Bu yazımız da ise bu hastalığın yani ateroskleroz tedavisi edileceği hakkında bilgi vermeye çalışacağız.

Beslenme: Yağ tüketimini elden geldiğince azaltın; özellikle de yağlı etleri!Karbonhidratların da azaltılması gerekir; ekmek, patates, makarna ve pirinç ancak çok az miktarlarda tüketilebilir. Kan basıncını yükselterek atar damarlar için ayrıca bir yük oluşturan tuz ise elden geldiğince azaltılmalıdır. Ayrıca, şekerin ve tatlıların tüketimi de en alt sınırda tutulmalıdır! Kilo aldıracak besinler damar sertliği hastaları için hiç uygun değildir!

Alkol ve sigara tabii ki kesinlikle yasaktır! !

Perhiz Kürleri

Perhiz kürleriyle tabii ki ileri aşamadaki damar sertlikleri tedavi edilemez. Ama hastalığın başlangıç aşamasında uygulanan perhiz kürlerinin yararı tartışılmaz. Bu konunun uzmanı olan bir hekim sizi aydınlatabilir.Ayrıca, perhiz kürünü ille de bir klinikte uygulamanız gerekmez; bunu evinizde de yapabilirsiniz. Hele bir aile üyesi de bu küre katılacak olursa, başarı şansı mutlaka yükselecektir.

Yüksek kan basıncı!

Damar sertliği hastası olduğunu bilen ve aynı zamanda da kan basıncı yüksek seyreden kişi eğer bu duruma karşı hiçbir önlem almıyorsa, sorumsuzca davranıyor demektir. Şöyle bir düşünün: Damar sertliğinin oluşumunda yüksek kan basıncının da payı vardır; eğer atardamar bir kere zarara uğramışsa, kan basıncının mutlaka düşürülmesi gerekir, aksi halde damar kireçlenmesinin hızı artacaktır.

Ateroskleroz Tedavisi
Ateroskleroz Tedavisi

Ökse Otu Çayı

Ökseotu, kalp kaslarını güçlendirir, damar sertliği sıkıntılarını azaltırve kan basıncını regule eder, yani dengeler.

Kullanım biçimi: Yarım tatlı kaşığı ince kıyılmış ökseotu, orta boybir su bardağı dolusu soğuk suya eklenir, gece boyunca demlenmeye bırakılır, ertesi gün süzülür ve ılıklaştırılır. Üç dört hafta boyunca günde 2 bardak çay aç kamına veya öğün aralarında içilir.

Alıç Çayı

Yaprak ve çiçek harmanının çayı, kalp kaslarının daha iyi beslenmelerini sağlayarak, onları güçlendirir. Ayrıca yorgun ve yaşlı kalpleri canlandırır ve kan dolaşımını normal düzeylerde tutabilir.Hiç ara vermeden kullanılabilecek ender bitkilerdendir; kesinlikle alışkanlık yapmaz ve hiçbir yan etkisi yoktur. Kalp koroner damarlarında oluşabilecek sertleşmelere karşı yani ateroskleroz tedavisi için önlem olarak da başarıyla kullanılabilir.

Kullanım biçimi:1-2 tatlı kaşığı dolusu ince kıyılmış yaprak-çiçek karışımı, orta boy bir su bardağı dolusu kaynar derecede sıcak suyla haşlanır ve 6-8 dakika demlendikten sonra süzülür. Günde 2-3 bardak taze demlenmiş alıç çayı, balla tatlandırılabilir veya tatlandırılmadan, aç karnına veya öğün aralarında içilir.

Ginkgo (Gingkobiloba)

Özellikle bedenin derinliklerindeki atardamarların genişletilmesinde ve kan dolaşımının güçlendirilmesinde, ileri yaştakilerin beyinlerine daha fazla kan ve oksijen ulaşabilmesinde, bellek güçlendirici ve olası kalp krizi rizikosunu azaltıcı olarak başarıyla kullanılabilir.Ayrıca, şeker hastalarında oluşan damar hasarları da Gingkopreparatları ile olumlu etkilenebilir.

Kullanım biçimi: Ginkgo çay biçiminde, standartlaştırılmış preparatlar halinde veya homeopatik ilaç formunda kullanılır.

Standart preparatlar: Ginkgobiloba, Ceregingko, Panstabil N,Rökan, Tebonin forte, Venor-tebonin ve benzerleri, eczanelerden temin edilebilir.

Homeopatik tentür: Ginkgobiloba Dl seyreltisi, günde 2-3 kere, 25-30 damla, yarım tatlı kaşığı suya eklenerek, aç karnına veya öğün aralarında alınır.

Mısır Sebzesi

Mısır, kan basıncını düşürür. Bu yüzden, haşlanmış mısır sürekli olarak yemek masasında bulundurulmalıdır. Ayrıca, mısır çayı da içebilirsiniz.

Reçete: Hafifçe ezilmiş 1 yemek kaşığı dolusu mısır tanesi, orta boy bir su bardağı dolusu kaynar derecede sıcak suyla haşlanır, 8-10 dakika demlendikten sonra süzülür. Günde 2 bardak taze demlenmiş çay, aç kamına veya öğün aralarında içilir.

Sarımsak

Sarımsak, atar damarların iç yüzeylerini temiz tutar ve onların esnemesini sağlayarak, kan basıncını düşürür. Sarımsak ateroskleroz tedavisi için biçilmiş kaftandır. Düşünebileceğiniz en etkili damar ilacı sarımsaktır. Bolca sarımsak yiyin veya 4 diş sarımsağı 250ml sütün içinde pişirin ve süzdükten sonra aç karnına için. Veyahut da, kokusuz sarımsak drajelerini kullanın. Bu tabletleri eczanelerden temin edebilirsiniz.

ateroskleroz tedavisi
Damar Tıkanıklığı

Önlem alarak sağlıklı kalabilirsiniz!

• Aşırı derecede ilerlemiş damar sertliği yaşayan kişi, bedensel zorlanmalarına makul bir sınır koyabilmelidir.

• Sertleşen damarlar yüzünden kalbi ve kan dolaşımı baskı altında olan kişinin, uzun bisiklet turları veya yorucu sporlar yapması yarardan çok zarar getirebilir.

• Destekleyici dolaşım( collateralcirculation), damar sertliği başlamadan önce oluşturulmalı ve ölçülü egzersizlerle işler halde tutulmalıdır.

-Destekleyici dolaşımın oluşturulması: Haftada birkaç kere kalp ve kan dolaşımı 10-15 dakika boyunca zorlanır. Bu zorlama süreci boyunca nabız 170 eksi kişinin yaşı olarak kalmalıdır.

• Örnek: 40 yaşındaki biri 10-15 dakika boyunca koşuyor, yüzüyor veya bisiklete biniyor ve nabız bu süre boyunca 130’da kalıyor.

• Kalbinizi zorlama sınırının ölçüsü, kısa tümceleri soluk soluğa gelmeden hala söyleyebilmenizdir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz