Çocuklarda Su Çiçeği

UYARI ! İçeriğimizde yer alan yazılı ve görsel içerikler farklı kaynaklardan derlenerek oluşturulmuş, öneri ve bilgilendirme yazısıdır. Kesin teşhis ve tedavi niteliği taşımamaktadır. Herhangi bir sağlık sorunu karşısında mutlaka doktorunuza başvurunuz. Unutmayın sağlık sorunlarında uygulanan tedavi yöntemleri bireylerin biyolojisi, kalıtsal özellikleri, yaş, boy, kilo farklılıkları, alerjik yönleri ve bunlar gibi onlarca farklı duruma göre değişiklik gösterebilir. Sağlık sorunlarınızın tedavisinde size ancak ve ancak doktorunuz yardımcı olabilir.Aksi durumlarda sorumluluk tamamen sizlere aittir...

0
227
Su Çiçeği Tedavisi
Su Çiçeği Tedavisi

Su Çiçeği Belirtiler:

-Kaşıntılı deri döküntüleri

-Tüm beden, kırmızı halkalarla sınırlı, içi sıvı dolu kabarcıklarlakaplanır.

-Bazen beden ısısı da yükselebilir.

Su Çiçeği Nedenler:

Su çiçeğinin etkeni, Herpes gurubundan, Varisellazoster adlı bir virüstür. Havada uçuşan tükürük damlacıklarının ağızdan solunum yollarına alınması sonucunda bulaşır. Hastalık bazen de doğrudan dokunma yoluyla bulaşabilir.

Çocuklarda Su Çiçeği
Çocuklarda Su Çiçeği

Virolojik Gerçekler

Son derecede bulaşıcı bir virüstür. Bedene giren suçiçeği virüsü,genellikle dorsal (arka kısım) sinir köklerine ve henüz tam olarak bilinmeyen diğer dokulara yerleşerek çoğalır. Hastalık atlatıldıktan sonra da dokulardaki varlığını uyku halinde sürdüren virüs, bazen uzun yıllar sonra kişide zona hastalığını da başlatabilir.

Önemli!

Suçiçeği hemen hemen herkeste çocukluk veya ilk gençlik çağlarında görülür (genellikle 2-7 yaşları arasında). Genellikle herhangi bir problem oluşmadan da atlatılır. Ama yine de, hasta çocukların sağlıklı kişilerle ve özellikle de gebe kadınlarla bir arada bulunmamaları gerekir. Çünkü, pek önemli sayılmayan bu hastalık,ilk 3 ay içindeki embriyonlarda önemli hasarlar oluşmasına yol açabilir!

Doktora ne zaman başvurulmalı!

  • Kaşıntı yatıştırılamadığında.
  • Kabarcıklar iltihaplandığında ve sarımsı bir sıvı salgılanmaya başladığında hemen doktorun muayenehanesine veya bir çocuk hastalıkları kliniğine gidilmeli!
  • Çocuk çevresindeki oluşumları algılayamadığında ve söylenenleri anlayamadığında
  • Çocuk sendelemeye başladığında veya konuşma bozuklukları oluştuğunda

Kabarcıklar kaşınmamalı!!

Fazla kaşındıklarında açılan kabarcıklara başka mikroplar ulaştığında, kalıcı yara izleri oluşabilir. Bu yüzden çocuğunuzu uyararak, kaşıma isteğine karşı koyabilmesini sağlayın; eğer gerçekten de bu isteğe karşı koyabildiğini görürseniz, onu ödüllendirin. Küçük çocukların tırnaklarını mümkün olduğunca derin kesin ve/veya onlara yumuşak eldivenler giydirin. Ayrıca sıkça el yıkamak ve tırnakları fırçalamak da enfeksiyon rizikosunu azaltabilir.

Bolca sıvı içirin!

Enfeksiyonlu her bedenin sıvı ihtiyacı artar. Bu nedenle çocuğunuza bolca sıvı içirin. En uygun içecekler, meyve suyu-maden suyu karışımı veya şekersiz limonatadır. Kolalı içecekler ise, içerdikleri kafein idrar arttırıcı etki yaptığı için, pek uygun değildir.

Mayıs Papatyası çayı ile yıkama: Mayıs papatyası kaşıntıyı yatıştırır. Bir kaba 1 litre soğuk su koyun ve suya yarım litre kadar papatya çayı ekleyin. Küçük bir havluyu suya batırın ve hafifçe sıkın. Kollar ve bacaklardan ortasına doğru, kabarcıkları nemlendirin. Uygulama 5 dakikadan uzun sürmemeli, ki çocuk üşümesin ! Sonunda, hastayı kurulamadan giydirin.

Giyim: Pamuklu ve bol giysiler kabarcıkları en az rahatsız edengiysilerdir.

Banyo: Ilık suyla sıkça yıkanmak veya duş yapmak kaşıntıyı yatıştırır ve kabarcıkların iltihaplanmasını önler.Günde 1 kere de ılık banyo suyuna 1 paket kabartma tozu eklenerek yapılan banyolar rahatlatıcıdır.

Meşgul etme ve oyalama

Özellikle hareketli çocuklar için hastalık sanki bir cezadır. Bu yüzden çocuğunuza karşı aşın yakınlık gösterin, iştahı yeniden açıldığında ona en sevdiği yemekleri pişirin, canı sıkıldığında veya uykusu gelmediğinde onu oyalamak için elinizden geleni yapın.Çocuğu yormayacak basit oyunlar en uygunudur. Soru-yanıt oyunları veya benzerleri de olabilir. Önemli olan, hasta çocuğun sıkılmasına fırsat verilmemesidir.

Bebeklerde Su Çiçeği
Bebeklerde Su Çiçeği

Homeopatik İlaçlar

-Sülfür : Arındırılmış kükürtten elde edilir.Sülfür D3 seyreltisi, kabarcıkların kuruma sürecindeki aşırı kaşıntılara karşı başarılıdır.

Kullanım dozajı: Günde 3 kere 1 tablet(veya günde 3 kere 5-10damla).

-Belladonna – (Atropabella-donna): Güzel avrat otu adlı zehirli bitkiden elde edilir.Belladonna D6 seyreltisi, hastalığa yüksek ateşin eşlik ettiği durumlarda çok başarılıdır.

Kullanım dozajı: Bir bardak suya 50 damla eklenir ve saatte 1 yudum içilir.

-Magnesiumphosphoricum :Megnezyum fosfattan elde edilir.Magnesiumphosphorcum D6 seyreltisi, ateş düştükten sonra hastayı güçlendirebilir.

Kullanım dozajı: Hastalığın sonuna kadar, günde 3 kere 1tablet(veya günde 3 kere 5-10 damla).

Bulaşmaya karşı önlemler:

• Hastalığın başından başlayarak, 10 gün boyunca hastanın dış dünya ile tüm bağlarını kesiniz !

Su Çiçeği

• Hastalığın başından başlayarak, 10 gün boyunca hastanın dış dünya ile tüm bağlarını kesiniz !

• Eğer ateşi yoksa veya biraz yüksekse, çocuğun ille de yataktayatması gerekmez.

• Tüm kabarcıklar kabuk bağlayıp kuruduktan sonra, bulaşma tehlikesi de sona ermiş sayılır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz