Çocuklarda Uyku Problemleri

UYARI ! İçeriğimizde yer alan yazılı ve görsel içerikler farklı kaynaklardan derlenerek oluşturulmuş, öneri ve bilgilendirme yazısıdır. Kesin teşhis ve tedavi niteliği taşımamaktadır. Herhangi bir sağlık sorunu karşısında mutlaka doktorunuza başvurunuz. Unutmayın sağlık sorunlarında uygulanan tedavi yöntemleri bireylerin biyolojisi, kalıtsal özellikleri, yaş, boy, kilo farklılıkları, alerjik yönleri ve bunlar gibi onlarca farklı duruma göre değişiklik gösterebilir. Sağlık sorunlarınızın tedavisinde size ancak ve ancak doktorunuz yardımcı olabilir.Aksi durumlarda sorumluluk tamamen sizlere aittir...

0
66
çocuklarda uyku problemleri
çocuklarda uyku problemleri

Çocuklarda en sık karşılaşılan problemlemlerden biri olan çocuklarda uyku problemleri

-Çocuğun sürekli huzursuz olması

-Yatağında uzun süre uyanık kalması

şeklinde çocukta kendini belli eder.

Psikolojik Gerçekler

Yanlış bir davranışın cezası olarak çocuğunu yatağa gönderenler,uyku bozukluklarına davetiye çıkarmış olabilirler. Çünkü çocuğun uykuya dalabilmesi için gevşemeye ihtiyacı vardır. Değişik olaylarla dolu hoş bir günü geride bırakmış olmanın rahatlığı ile çocuk, ertesi sabahı karşılayabilmek için kendini uykunun dinlendirici kucağına kolayca bırakabilir. Ama ceza, ya korkuya ya da karşı gelmeye yol açacaktır. Her iki ruhsal durum da sempatik sinir sistemini uyararak,beyni sürekli bir hareketliliğe yöneltir. Bu durumlarda çocuğun uykuya dalabilmesi, ancak enerji rezervlerinin harcanmasıyla gerçekleşebilir. Böylece, sonunda yorgunluktan uyuya kalan çocuk,ertesi sabah dinlenememiş olarak uyanacaktır.

Çocuklarda Uyku Sorunları
Çocuklarda Uyku Sorunları

Hayal dünyası uyarıcıdır!!!

Yatma zamanına kadar televizyon izlemek veya video oyunları oynamak uykuya dalma sürecini geciktirebilir. Çünkü siz, bu konularda gevşek davranarak, ayrım yapabilme yeteneği henüz tam olarak gelişmemiş olan çocuğu, genelde gerçek olarak algılayabileceği bir hayal dünyasına sokmuş oluyorsunuz. Bu da çocuklarda uyku problemleri ortaya çıkardığı gibi bu durumda çocuk, bedensel etkinlikle üstesinden gelemeyeceği bir psikolojik gerginlik yaşayacaktır; kalp atımı ve solunum hızlanmış, duygular ve düşünceler huzursuz bir karmaşaya kapılmıştır ve bu durum, rahatça uykuya dalabilmek için hiç de uygun değildir!

Rahatlatıcı bir çay…

Çocuklarda uyku problemleri için rahatlatıcı bir çay pekte fena olamayacaktır.Yarım tatlı kaşığı mayıs papatyasını bir su bardağı dolusu kaynar derecede sıcak suyla haşlayın, üstü kapalı olarak 8-10 dakika demlendikten sonra süzün ve yarım tatlı kaşığı balla tatlandırdıktan sonra biraz da süt ekleyerek karıştırın. Bu tatlı ve hoş kokulu uyku çayını çocuğunuz beğenerek içecektir!

Homeopatik İlaçlar

-Zincumvalerianicum : Çinkodan elde edilir.Zincumvalerianicum D 30 seyreltisi, çok hareketli ve huzursuzçocuklara kullandırılabilir. Tedavi 3-4 ay sürdürülmelidir.

Kullanım dozajı: Günde 3 kere 5 damla, yemeklerden önce.

-Pulsatilla – (Pulsatillapratensis):Rüzgargülü adlı bitkiden elde edilir. Pulsatilla D 6 seyreltisi, çabucak ağlayan ama hemen sonra gülmeye başlayan, duyarlı ve huzursuz çocuklara kullandırılabilir.

Kullanım dozajı: Günde 3 kere 1 tablet(veya günde 3 kere 5-10damla).

çocuklar ve uyku
çocuklar ve uyku

Alınabilecek Önlemler

• Gün sonunda çocuğunuzu yatağına yatırdıktan sonra, günün önemli olaylarına birlikte değinin. Ama öncelikle olumlu olayları ön plana çıkarmaya özen gösterin.

• Akşamları çocuğunuzu sıkça övün; azarlamak için ertesi gün yeterince zamanınız olacaktır.

• Onun mümkün olduğunca uzun süre açık havada oynamasını sağlayın ve yatma vaktinin iki saat öncesinden başlayarak hiç bir şey yememesine özen gösterin.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz