Homeopati nedir?

UYARI ! İçeriğimizde yer alan yazılı ve görsel içerikler farklı kaynaklardan derlenerek oluşturulmuş, öneri ve bilgilendirme yazısıdır. Kesin teşhis ve tedavi niteliği taşımamaktadır. Herhangi bir sağlık sorunu karşısında mutlaka doktorunuza başvurunuz. Unutmayın sağlık sorunlarında uygulanan tedavi yöntemleri bireylerin biyolojisi, kalıtsal özellikleri, yaş, boy, kilo farklılıkları, alerjik yönleri ve bunlar gibi onlarca farklı duruma göre değişiklik gösterebilir. Sağlık sorunlarınızın tedavisinde size ancak ve ancak doktorunuz yardımcı olabilir.Aksi durumlarda sorumluluk tamamen sizlere aittir...

0
386
homeopati

İngiltere Kraliyet Ailesi, Mahatma Gandi, Mother Teresa, John D. Rockefeller sen., Tina Tumer ve Yehudi Menuhin gibi ünlülerin adlarının yan yana gelebilmesinin tek nedeni, homeopati bilimidir. Bu kişilerin ve daha pek çok ünlü ve saygın kişinin homeopatiyi dünyanın her yerinde desteklemelerinin ise bir tek basit nedeni vardır: O gerçekten de etkilidir!

Homeopati, öncelikle bedenin bilgeliğini kabullenip, onun savunma ve bağışıklık sistemlerini güçlendirerek, iyileşme sürecini başlatan bir iyileştirme yöntemidir. Cerrahi müdahale gerektiren durumların dışındaki hastalıkların büyük çoğunluğunda homeopati kullanılabilir. Genellikle iyileştirir; iyileştiremediklerine ise kesinlikle hiçbir zarar vermez!

Yaklaşık 200 yıl kadar önce Almanya’da Dr. Samuel Hahnemann tarafından geliştirilerek dünyaya yayılan, bedenin kendini doğal olarak iyileştirmesine yardım eden etkili bir bilimsel sistemdir homeopati.

“Benzeri benzer ile tedavi”, homeopatinin temel yasasını oluşturur. Antik Çağda yaşamış olan Yunanlı Hipokrat’ın, Latince sözcüklerle dile getirmiş olduğu aynı yasadır: “Similia similibus currentur”(benzer benzeri tedavi eder). Buna göre, herhangi bir madde sağlıklı bir kişide hastalık belirtileri oluşmasına yol açıyorsa, aynı hastalık belirtilerini gösteren bir hasta o maddeyle tedavi edilebilir. Örnek: Mutfakta soğan doğrayan sağlıklı bir kişinin gözleri yaşarır ve hatta bumu da akabilir; bu belirtilerin aynısını gösteren bir nezle, soğandan elde edilen homepatik ilaçla tedavi edilebilir.

Homeopati, hastalıkların belirtilerini insanın içindeki uyuşmazlığın hir dışa vurumu olarak kabul eder. Bu tedavideki amaç ise, hastaya zarar vermeden, ılımlı ve güvenilir bir yöntemle hastalığı tümüyle ve kökten iyileştirmektir!


Homeopatik İlaçlar Nasıl Etkili Olur?

Aynı hastalığa her insan değişik tepkiler gösterir. Hastalık yoktur; hasta vardır felsefesi ise homeopatinin temel taşlarından biridir. Bu yüzden de, hastalığın değil, hastanın tedavisi öngörülür.

Hastalık belirtilerini eczacılık ilaçlarıyla baskılamaya yönelik tedavi biçimleri modern tıp tarafından yaygınlıkla kullanılmaktadır. Bu tür tedaviler, vücudun kendi kendini iyileştirme yeteneklerini yok eder. Sonuçta, vücut dıştan yardım almadan hastalıkların üstesinden gelememeye başlar. Hastalıkla benzer belirtiler oluşturan homeopatik ilaçlar ise, vücudun kendi iyileşme gücünü harekete geçirerek sonuca ulaşır. Bu büyük bir güçtür ve doğal yolla birçok şikayetin ortadan kalkmasını sağlayabilir.

Homeopatik ilaçlar, bitkilerden, hayvanlardan, minerallerden ve madenlerden elde edilir, belli oranlarda seyreltilerek, etkili olabileceği en düşük dozda hastaya kullandırılır. İçerdikleri etken maddenin miktarı çok az olduğu için, herhangi bir yan etkileri yoktur ve alışkanlık yapmazlar. Yetişkinlerde olduğu gibi, her yaş grubundaki çocukta ve hayvanda da kullanılabilirler.
Çünkü zehri zehir yapan dozajdır ve homeopatide tüm zehirler kullanıldığı halde, seyreltme sistemi sayesinde, hiçbir homeopatik ilaçta herhangi bir zararlı etki oluşması mümkün değildir!
Eğer hasta hızla iyileşmiyorsa, homeopat (homeopati uzmanı) hastaya yönelttiği sorular sayesinde doğru ilacı, seyreltiyi ve dozajı yeniden belirleyecek ve bu ilaç vücudun bağışıklık sistemini ya da başka bir deyişle hayat gücünü uyaracaktır! Hastalık belirtileri bu yolla, baskılanmadan ortadan kaldırılır ve hasta kısa sayılabilecek zaman içinde tamamen iyileşir. Bu tedavi sayesinde hasta, hayatın uyum içindeki akışını yeniden duyumsamaya başlayacaktır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz