Plank Hareketi Nedir, Nasıl Yapılır, Faydaları Nelerdir?

1
565

Son zamanların en etkili ve popüler egzersizlerinden  olan Plank Egzersizleri ilk etapta yapması kolay gibi görünse de uzun zaman yapması oldukça zor olan bir egsersiz çeşidi olarak karşımıza çıkıyor.Bu egsersizi hakkını vererek yaptığınızda ise  ise muhteşem bir karına ve karın kaslarına sahip olabilirsiniz…

Genellikle spora çok yatkın olmayan ve fazla zaman ayıramayanlar, karın yağlarından şikayetçi olan insanlar için plank egsersizi yapabilmek için gerekli olan yegane şey müsait bir alan.Bu alan evin herhangi bir odası da olabilir bir spor salonu da olabilir. Plank egzersizleri tüm karın bölgesi kaslarını çalıştırır. Karın kasları ile kalmaz bununla birlikte boyun, bel, sırt, göğüs ve ön bacak, arka bacak kaslarını güçlendirir; duruş bozukluklarının düzeltilmesine yardımcı olur. Omzun geride, göğüslerin yukarıda olmasını sağlar.

Egzersize başlarken ( görseldeki gibi ) düz bir zemine şınav çeker gibi uzanın. Vücudunuz düz bir çizgi halinde olmalıdır. Pozisyonda yere yalnızca dirsekleriniz, kolunuzun ön kısmı ve ayak parmaklarınızın uçları değmeli. Bacaklarınızı omuz genişliğinde açmanız yeterlidir, bu egzersiz sırasında dengede olmanızı sağlar.  Ellerinizi birleştirebilir ya da açık bırakabilirsiniz. Daha sonrasında yapmanız gereken karın kaslarınızı sıkmak ve 10 saniye boyunca bu pozisyonda durmak. Karın kaslarınızı sıkarken kalçanızın düşmediğinden emin olmalısınız.

Tüm spor egzersizlerinde olduğu gibi plank egzersizinde de doğru nefes çok önemlidir. Bir çok kişi plank yaparken zorlandığı için nefesini tutar ama plank hareketinde nefesi tutmamak, düzenli şekilde nefes alıp vermek gerekir.

Plank egzersizlerine yeni başlayan biri günlük 15 – 20 saniye ile başlamalıdır. Spor geçmişi olanlar veya 15-20 saniyede yeterince zorlanmayanlar bu süreyi uzatabilir. Yeni başlayanlar ilerleyen günlerde kademe kademe süreyi uzatabilirler.

 

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz