Soğuk Algınlığı Tedavisi

UYARI ! İçeriğimizde yer alan yazılı ve görsel içerikler farklı kaynaklardan derlenerek oluşturulmuş, öneri ve bilgilendirme yazısıdır. Kesin teşhis ve tedavi niteliği taşımamaktadır. Herhangi bir sağlık sorunu karşısında mutlaka doktorunuza başvurunuz. Unutmayın sağlık sorunlarında uygulanan tedavi yöntemleri bireylerin biyolojisi, kalıtsal özellikleri, yaş, boy, kilo farklılıkları, alerjik yönleri ve bunlar gibi onlarca farklı duruma göre değişiklik gösterebilir. Sağlık sorunlarınızın tedavisinde size ancak ve ancak doktorunuz yardımcı olabilir.Aksi durumlarda sorumluluk tamamen sizlere aittir...

0
62
Soğuk algınlığı tedavisi
Soğuk algınlığı tedavisi

Soğuk algınlığına tutulmuş bir hastanın uygulaması gereken soğuk algınlığı tedavisi yöntemlerini aşağıda sıraladık. Dikkatlice okuyup uygulamaya çalışınız…

Günde 40-50mg C vitamini alınabilir. Çocuklarda hatta 75mg kullandırılabilir. Bu miktarlar yine de problemsiz olarak aşılabilir, çünkü organizma C vitamininin fazlasını atabilir. Özellikle enfeksiyonların başlangıç aşamalarında bol miktarda C vitamini çok yararlı olacaktır. Sonuç olarak, C vitamini içeren besinleri yiyebildiğiniz kadar yiyin ve için!

Sigara tiryakilerine uyarı!

Nikotinin zararlı etkileri nedeniyle, bu kişilerin organizmaları sigara içmeyenlere oranla %40 daha fazla C vitaminine ihtiyaç duyar!

Kendinize yardımcı olabilirsiniz…

Soğuk Algınlığı Bitkisel Tedavi Yöntemleri

Aspirin ve Parasetamol

Soğuk algınlığı tedavisinde Bu klasik ağrı kesiciler, tipik soğuk algınlığı belirtileri olan yüksek ateşe ve organ ağrılarına karşı başarıyla kullanılabilir.

Soğuk algınlığı çayı

Mürver çiçeği, nane, civanperçemi ve ıhlamur eşit karışımının taze demlenmiş çayı, günde en az 3 bardak olmak üzere, mümkün olduğunca sıcak içilmelidir.

Reçete: İnce kıyılarak harmanlanan bitkilerden yarım tatlı kaşığı, orta boy bir su bardağı dolusu kaynar derecede sıcak suyla haşlanır ve üstü kapalı olarak 5-6 dakika demlendikten sonra, kapağın altında yoğunlaşan sıvı bardağa geri dökülür ve süzülür. Bu iyileştirici bitki çayı, istenirse balla tatlandırılabilir.

Bol sıvı için!

Soğuk algınlığı hastalıklarında organizmanın sıvı ihtiyacı önemli ölçüde artar. Bu tür soğuk algınlığı tedavisinde düzenli biçimde bolca sıvı için. Bitki çayları ve kaynak suyu ile meyve suyu karışımları en uygun içeceklerdir.

Çay Ağacı yağı ile Aromaterapi

Çay ağacı yağı soğuk algınlığı virüslerini öldürebilir ve arornaterapi biçiminde kullanıldığında bağışıklık sistemini de güçlendirir. Bir mendile 3-5 damla çay ağacı yağı damlatın ve gün boyunca mendili burnunuzda tutarak kokuyu derin derin içinize çekin. Uykudan önce de yastığınıza 5-6 damla yağ damlatırsanız, çok rahat uyuyabilir ve dinlenmiş olarak uyanırsınız.

Et suyu!

Amerika’daki ünlü Mayo Kliniğinin tavsiyesi: Soğuk algınlığında bolca sıcak tavuk suyu çorbası için! Dana kemiği çorbası da soğuk algınlığına gayet uygundur!

Soğuk Algınlığı mı Grip misiniz? Cevap ve soğuk algınlığı hakkında bilgiler için tıklayın!!!

Soğuk Algınlığı Tedavisi İçin Homeopatik İlaçlar

Çok uzun yıllardan beri kendilerini soğuk algınlığı ve grip hastalıklarında kanıtlamışlardır:

-Aconitum – (Aconitum napellus)

Kurtboğan adlı bitkiden elde edilir. Aconitum D30 seyreltisi, özellikle soğuk algınlığının başlangıç döneminde etkilidir. Ama o, öncelikle kullanılması gereken ilaçtır ve uzun süre kullanılmasına da gerek kalmaz.

Kullanım dozajı: İkişer saat arayla, 3 kere 5 granül dil üstünde eritilir. Normal bir soğuk algınlığı için bu tedavi yeterlidir!

-Allium cepa

Mutfak soğanından elde edilir. Allium cepa D6 seyreltisi, hapşırığa karşı etkilidir.

Kullanım dozajı: Günde 3 kere 1 -2 tablet dil üstünde eritilir.

-Kalium bichromicum

Potasyum bikromattan elde edilir. Kalium bichromicum D4 seyreltisi, soğuk algınlığı belirtilerinin şiddetlendiği ve ipliksi uzantılar oluşturan sarı balgam veya sümük görüldüğünde kullanılır.

Kullanım dozajı: Günde 3 kere 1 -2 tablet, dil üstünde eritilir.

-Hepar sulfuris

İstiridye kabuğundaki kireçten ve arındırılmış kükürtten elde edilir. Hepar sulfuris D6 seyreltisi, beyazımsı sümük ve balgam oluştuğunda kullanılır.

Kullanım dozajı: Günde 3 kere 1 -2 tablet dil üstünde eritilir.

Grip hastalığı belirtileri, sebepleri ve bitkisel tedavi yöntemleri için tıklayın!!!

Soğuk algınlığına karşı önlem alarak sağlıklı kalın!

  • Soluğunuzu elden geldiğince burnunuzdan alın, ağzınızdan değil! Havadaki pek çok yabancı madde, bronşlara ulaşamadan burunda yakalanır.
  • Sigara kullanmayın! Sigara dumanı, mukozaları ve solunum yollarının koruyucu epitellerini tahrip eder; ayrıca nikotin, bağışıklık sistemini de güçsüzleştirir.
  • Bedeninizi sertleştirin! Özellikle kış mevsiminde sıkça açık havada yürüyüşler yapın. Sabahları yapacağınız değişken duşlarla kan damarlarınıza egzersiz yaptırabilirsiniz ve bu sayede bedeniniz soğuk havaya karşı eskisi kadar duyarlı olmaz.
  • Önce bir dakika boyunca sıcak duş alın ve bu sırada vücudunuzu gerin ve esnetin Sonra duşu sağ ayağınıza tutun ve musluğu dayanabileceğiniz kadar soğuğa çevirin. Önce bacağınızın dışına ve sonra da iç tarafına; 10 saniye kadar sonra da sol ayağa geçin. Kollarda da aynısını uygulayın. Sonra göğüs, karın, ense ve yüze kısaca soğuk suyu tutun. Bu uygulamanın tümünü 2-3 kere tekrarlayın.
  • Bağışıklık sisteminizi güçlendirin! Bu konuda en uygun bitki Echinacea’dır. Bitkinin damlalarını Alman eczanelerinde, kapsüllerini eczanelerimizde, “süzer poşet” çayını ise, Ekinazya çayı adı altında, aktarlarda veya büyük marketlerde bulabilirsiniz.
  • Yeterli miktarda C vitamini almaya özen gösterin! Bu vitamin, sanki organizmadaki tüm çöpleri süpürebilen bir süpürgeye benzetilebilir! C vitamini, öncelikle kuşburnu çayı, kivi, portakal, greyfurt, limon, maydanoz ve domateste bulunur.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz