Nasır Neden Olur? Nasır Tedavisi Nasıldır?

DİKKAT ! Yazımızda bulunan yazılı ve görsel içerikler; çeşitli kaynaklardan yararlanarak oluşturulmuş, tavsiye niteliğinde bilgilendirme yazısıdır. Hastalığa net bir teşhis veya tedavi özelliği taşımamaktadır. Kendinizde veya yakınızda beliren bir sağlık problemi karşısında mutlaka doktorunuza başvurunuz. Şu unutulmamalıdır ki hastalıklar da uygulanan tedavi metodları bireylerin biyolojisi, anatomisi , kalıtsal özellikleri, boyu, yaşı, kilo farklılıkları, alerjik alışkanlıkları ve bunlar gibi çok farklı durumlara göre değişiklik gösterebilir. Sağlık problemlerinizin tedavisinde size ancak ve ancak bir sağlık kurumu ve doktorunuz yardımcı olabilir. Belirtilen durumlarda yükümlülük tümüyle sizlere aittir...

0
73
Nasır
Nasır

Çoğu zaman ufak hatlardan oluşan nasır başımıza bela olabiliyor. Nasır tedavisi için gereken herşey yazımızda…

Nasır Belirtileri:

-Ayak parmağı eklemlerinin üstünde veya ayak parmaklarının arasında deri sertleşmesi

-Sertleşmenin ortasında boynuzsu çıkıntı.

Nasır Nedenleri:

Genelde dar veya yüksek topuklu ayakkabı giymek.

Nasır tedavisinde Ortopedik gerçekler

Rahat ve kaliteli ayakkabılar giydiğiniz halde, ayaklarınızda tekrar tekrar nasır oluşuyorsa, ayak tarağı kemerinin zayıflığı akla gelmelidir. Bu durumda başvuracağınız ortopedi uzmanı, ayak yapınıza uygun ortopedik ayakkabılar veya taban destekleri tavsiye edecektir.

Ayakkabı alırken dikkatli olun!

Eğer nasıra yatkınlığınız varsa, ayakkabı alırken, ayakkabının ayağınıza oturmasına, ayağınızı sıkmamasına, iyi bir tabanı olmasına ve ucunun sivrileşmemesine mutlaka dikkat edin.

Önemli!

Nasırlar, hobi cerrahlarının uğraşabileceği bir iş değildir! Onlara sivri tırnaklarınızla, jiletle veya bıçakla müdahale etme isteğinize karşı koymaya çalışın. Aksi halde önemli enfeksiyonlar oluşabilir.

Çay Ağacı Yağı / TeaTreeOil

Çay ağacı yağı karışımı ile yapılan ayak banyoları deriyi yatıştırır ve dezenfekte eder.

Reçete: Ayaklarınızın sığabileceği bir kaptaki sıcak suyun içine 8-10 damla çay ağacı yağı damlatıp biraz karıştırın. Banyo süresi 10 dakikadır. Nasırın kökü kolayca sökülene kadar her gün 1-2 kere bu ayak banyosunu yapın.

Mayıs Papatyası çayı

Mayıs Papatyası çayı ile yapılan ayak banyolarından, iltihap önleyici ve nasırı yumuşatıcı olarak yararlanılabilir. Nasırlı bölgeye günde en az l 5 dakika süreyle papatya çayında banyo yaptırın. Gayet rahatlatıcıdır.

Aynısafa merhemi kompresleri

Nasırın üstüne aynı safa merhemi ile uzun süreli kompresler yapın.Nasır iyice yumuşayacak ve kolayca kökü sökülecektir.

Soğan dilimi numarası!

Eskilerden kalma bir yöntemdir: Nasırın üstüne bir soğan dilimi yatırıp, sargı beziyle tespit ediniz. Nasırın kökü sökülene kadar soğanı yerinden oynatmayınız. Nasırdan kurtulduktan sonra 10 dakikalık bir mayıs papatyası katkılı ayak banyosu yapın ve kuruladıktan sonra o bölgeye aynı safa merhemi sürün.

Alınabilecek öteki önlemler:

• Ayak parmaklarınızı sıkıştırıp vurmayacak ayakkabılar giyin.Modaya uygun yüksek topuklu ve uçları sivri ayakkabılar nasırların oluşumu için ideal ortamlar sunarlar.

• Parmak aralarına yerleştirilen yumuşak kuzu yünü parmakların birbirine sürtmesine engel olarak, su toplanmasını veya nasır oluşmasını önler.

Siğil İle nasırı karıştırmamak için siğiller yazımızı da okumak için tıklayın…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz