Konsantrasyon Sorunları Belirtileri, Nedenleri, Tedavisi

UYARI ! İçeriğimizde yer alan yazılı ve görsel içerikler farklı kaynaklardan derlenerek oluşturulmuş, öneri ve bilgilendirme yazısıdır. Kesin teşhis ve tedavi niteliği taşımamaktadır. Herhangi bir sağlık sorunu karşısında mutlaka doktorunuza başvurunuz. Unutmayın sağlık sorunlarında uygulanan tedavi yöntemleri bireylerin biyolojisi, kalıtsal özellikleri, yaş, boy, kilo farklılıkları, alerjik yönleri ve bunlar gibi onlarca farklı duruma göre değişiklik gösterebilir. Sağlık sorunlarınızın tedavisinde size ancak ve ancak doktorunuz yardımcı olabilir.Aksi durumlarda sorumluluk tamamen sizlere aittir...

0
169
Konsantrasyon Bozukluğu
Konsantrasyon Bozukluğu

Konsantrasyon Sorunları Belirtiler:

-Belirli bir konuyu hedef almadan, konudan konuya sıçrayan düşünceler.

-Unutkanlık, öğrenme zorluğu, düşünsel kilitlenme.

Konsantrasyon Sorunları Nedenler:

Konsantrasyon aksaklıklarının genelde iki nedeni vardır:

Organik nedenler ve psikolojik nedenler

-Beynin yeterince oksijen ve besleyici madde alamaması. Bu durum, yanlış beslenme ve stresten kaynaklanabilir.

-İçsel çatışmalar veya yanlış düşünce örnekleri nedeniyle, düşünce yeteneği bir türlü huzur bulamaz.

Organik Gerçekler:

Beynimiz sürekli olarak çalışır; bir konuya konsantre olduğumuzda da, spor yaptığımızda veya uyuduğumuzda bile. Bu yüzden onun beslenme açısından çok özel ihtiyaçtan vardır. Ama öncelikle ihtiyaç duyduğu besin kolin(cholin) maddesidir; çünkü organizma, çok önemli sinir uyarıcı asetilkolin(acetylcholine) adlı maddeyi, ancak kolin maddesini dışarıdan alarak üretebilir.

Psikolojik Gerçekler:

Konstrasyon Sorunları

Ruhsal boyutta konudan konuya atlama biçimindeki düşünce bozukluğu, genellikle batı ülkeleri halklarına özgü tipik bir davranış biçimidir. Herhangi bir şeyi unutma kaygısıyla, genelde pek çok şey aynı zamanda yapılmaya çalışılır. Örneğin, otomobil kullanırken bir yandan telefon görüşmeleri yapılır ve öte yandan da zihinsel olarak bir sonraki iş randevusunun tarihi saptanmaya çalışılır. Sonuç: Olayları birebir yaşama yoğunluğunun azalışı ve (ulaşılmaya çabalanan sonucun tam aksine) unutkanlığın artışıdır. Örneğin, dün akşam ne yediğinizi anımsayabiliyor musunuz?

Konsantrasyon Sorunlarınıza belki de BAŞ AĞRISI sebep oluyor…Tıklayın

Korku!

Önemli beklentilerin korkusunu çekenler, organizmalarını sürekli olarak başarıya hazır halde tuttukları için, enerjilerini kısa sürede tüketebilirler. Kendinizi şöyle bir yoklayın bakalım; acaba konsantrasyon bozukluğunuz, korku stresinin bir ürünü olabilir mi? Bu durumda tabii ki bu korkuyla baş etmeniz gerekir.

Kolin İçerikli Beslenme

Kolin maddesi öncelikle, tam tahıl ürünleri, buğday çimi, tahıl kepeği, fındık, fıstık, ceviz, karaciğer ve yumurtada bol miktarda bulunur.

Lesitin (fosfatidilkolin)

Konsantrasyon bozukluğu çekenler için lesitin mucizeler yaratabilir. Çünkü bu yağ türü, beynin bilgi ulaştırma(bilgiişlem) merkezini doğrudan etkiler.

Lesitin içeren besinler: Yumurta sarısı, soya ürünleri, yağı alınmış süt, mantarlar, muz ve çikolata.

Aroma Terapi

Biberiye, defne, fesleğen ve nane kokuları, kişiyi ruhsal açıdan rahatlatan özelliklere sahiptir. Bu bitki yağlarının kokusunu sık sık koklamakla veya yatak odasında bulundurmakla rahatlayabilirsiniz. Bu yağlar isteğe göre karıştırılarak da kullanılabilir.

Homeopatik İlaçlar

Bu tür doğal ilaçlar, özellikle konsantrasyon bozukluğu gibi rahatsızlıklarda, yalnızca kimyasal etken maddeler olmakla kalmayıp, enerji birikiminizi temelinden etkileyip düzenleyebilirler.

  • Avena sativa 0 (başlangıç tentürü) :

Yeşil Yulaf bitkisinden elde edilir. Konsantrasyon bozukluğu, bitkinlik halleri, iştahsızlık ve hırçınlıkhallerine karşı başarılıdır.

Kullanım dozajı: Günde 3-5 kere, 20-25 damla(bir çay kaşığı kadar), doğrudan veya yarım tatlı kaşığı suya eklenerek dil üstüne alınır ve ağızda bir süre dolaştırıldıktan sonra yutulur.

  • Damiana – (Turnera diffusa):

Güney Amerika’da yetişen bir bitkiden elde edilir. Damiana D2-D3 seyreltisi, konsantrasyon sorunları ve bozukluğuna yol açan bedensel ve ruhsal bitkinlik durumlarında başarıyla kullanılabilir.

Kullanım dozajı: Günde 3 kere, 1 5-20 damla, doğrudan veya yarım tatlı kaşığı suya eklenerek dil üstüne alınır ve ağızda bir süre dolaştırıldıktan sonra yutulur.

  • Gelsemium – (Gelsemium sempervirens):

Sahte Yasemin adındaki, Kuzey Amerika kökenli bir bitkinin kökünden elde edilir. Gelsemium D4-D6 seyreltisi, bitkinlik, gerginlik baş ağrısı, isteksizlik ve tepkisizlik hallerinde kullanılır.

Kullanım dozajı: Günde 3 kere, 20-25 damla, doğrudan veya yarım tatlı kaşığı suya eklenerek dil üstüne alınır ve ağızda bir süre dolaştırıldıktan sonra yutulur.

  • Ginseng- (Panax ginseng):

Kuzey Amerika, Çin, Kore ve Japonya kökenli bir bitkinin kökünden elde edilir. Ginseng D2-D3 seyreltileri, her türlü güçsüzlük halinde, unutkanlık ve depresyon durumlarında başarıyla kullanılır.

Kullanım dozajı: Günde 3-4 kere, 20-25 damla, doğrudan veya yarım tatlı kaşığı suya eklenerek dil üstüne alınır ve ağızda bir süre dolaştırıldıktan sonra yutulur.

  • Biberiye çayı ve banyosu:

Biberiye, kan dolaşımını güçlendirir, sinir sistemini dengeler ve özellikle alçak kan basıncından kaynaklanan güçsüzlüklere ve isteksizliklere karşı başarılıdır.

Bitki çayı: Günde 1 -2 bardak taze demlenmiş biberiye çayı, öğün aralarında içilir.

Yarım tatlı kaşığı ince kıyılmış yaprak, orta boy bir su bardağı  dolusu kaynar derecede sıcak suyla haşlanır ve 8-10 dakika  demlendikten sonra süzülür.

Bitki banyosu: 50g ince kıyılmış biberiye yaprağı 1 -2 litre soğuk suya eklenir ve kaynama derecesine kadar ısıtıldıktan sonra  10 dakika demlenmeye bırakılır, süzülür ve sıcak banyo suyuna eklenir. Banyo süresi 15-20 dakikadır. Yatmadan önce yapılan biberiye banyosu uykuyu kaçırabilir!

Olası Konsantrasyon Sorunları Nedenleri:

  • Özel sorunlar veya sorumluluklar yüzünden unutkanlık ve konsantrasyon bozuklukları oluşabilir.
  • Uykusuzluk ve onun sonucu olarak yorgunluk.
  • Doğal korunma içgüdüsü, kişinin ilgilenmek veya ilişkilendirilmek istemediği konulara konsantre olamamasına  veya o konuyu algılayamamasına yol açabilir.
  • Güçlü duygular, örneğin aşık olmak, yas tutmak veya belirli bir konuya aşırı angaje olmak, bağlanmak gibi durumlarda, unutkanlık ve konsantrasyon bozuklukları oluşabilir.
  • Aşırı alkol veya uyuşturucu madde kullanımı unutkanlığa ve konsantrasyon bozukluğuna yol açabilir.
  • Teşhis edilmemiş bazı hastalıklar da unutkanlık, ilgisizlik ve konsantrasyon bozukluğuna yol açabilir. Örneğin: Böbrek hastalıkları, alçak kan basıncı, genel güçsüzlük ve baş ağrıları gibi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz