Otomobiliniz Çalınırsa Ne Yapmalısınız ?

1
324
Çalınan Araba

Son günlerde en sık karşılaştığımız hasar olayları otomobil hırsızlığıdır. Bu durumda birçok sigortalı hem otomobilinin çalınmasının şaşkınlığını yaşarken, hem de  hasar  prosedürleri içinde ne yapacağını bilemez. Ayrıca,  hasar  prosedürlerini yeterince bilememesi ve yeterli desteği bulamamasından kaynaklanan yanlış hasar işlemleri nedeniyle ya hasarını alamaz ya da sıkıntı yaşar. Bu nedenle, otomobilinizin çalınması halinde yapmanız gereken işlemleri bilmeniz, hem sıkıntı yaşamamanızı hem de hasarınızı tam ve zamanında almanızı sağlayacaktır.

Peki, otomobilinizin çalınması halinde ne yapmalısınız? İşte yapmanız gereken işlemler…

Birinci adım…

  • Otomobilinizin çalındığını fark ettiğiniz an, mümkün olan en kısa sürede size en yakın olan bir karakola giderek müracaat etmeli ve tutanak tutturmalısınız.
  • Otomobilinizin çalındığını hemen sigorta şirketine ihbar etmelisiniz ve hasar dosyası açtırmalısınız.
  • Otomobil hırsızlığında yasal bekleme süresi 30 gündür. Bu süre içinde otomobiliniz bulunamaz ise;

İkinci adım…

  • Otomobilinizin bulunamadığını sigorta şirketinize bildirmelisiniz.
  • Sigorta şirketinizin yetkili makamlara hitaben yazmış olduğu ve otomobilinizin bulunup bulunmadığını soran bir yazıyı karakol ve oto hırsızlık masasına götürmelisiniz. Buna karşılık almış olduğunuz yazıyı sigorta şirketinize teslim etmelisiniz.
  • Tüm bu belgelerin birer sureti ile Trafik Tescil Müdürlüğü’ne giderek otomobilinizin trafikten silinmesi için gerekli işlemleri yapmalı ve “çalınmıştır” ibaresi ile kaşelenmiş ruhsatı almalısınız.
  • Şimdiye kadar alınan tüm evraklarla birlikte otomobilinizin dosyasını (ilgili vergi borçları kapanmış olacak) sigorta şirketinize teslim etmelisiniz.

Bu aşamadan sonra dosyanız sigorta şirketi tarafından incelenecek ve onay verildikten sonra da otomobilinizin piyasa rayiç değeri size ödenecektir.

Bu konuya da göz atın:  TRAFİKTE HAYATTA KALMAK

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz