Aracınıza Park Halindeyken Çarpılırsa Ne Yapmalısınız ?

0
249

Bir hasar uzmanı olarak, deneyimlerimize baktığımızda, sigortalıların en sık karşılaştığı hasar şeklinin, park halinde meydana gelen hasarlar olduğunu görüyoruz. Birçok sigortalı, bu durumda ne yapacağını şaşırır ve yanlış hasar işlemleri nedeniyle hasarını alamaz ya da sıkıntı ve problem yaşar. Bu nedenle, aracınızın park halindeyken bir hasar görmesi halinde, yapmanız gereken işlemleri bilmeniz, hem sıkıntı ve problem yaşamamanızı hem de hasarınızı tam ve zamanında almanızı sağlayacaktır.

Eğer sigortanızı herhangi bir yerden aldıysanız, aracınızın park halindeyken çarpılması durumunda yapmanız gereken işlemler aşağıdaki gibidir;

Aracınıza zarar veren kişi olay yerindeyse;

  • Aracınıza zarar veren kişinin zorunlu trafik sigota poliçesinin olup olmadığını sormalısınız ve varsa mutlaka bir kopyasını almalısınız.
  • Aracınızın hasarıyla ilgili herhangi bir değişiklik yapmadan, trafik ekiplerini olay yerine çağırmalısınız. Trafik ekiplerine ulaşamıyorsanız, size en yakın polis karakoluna başvurarak zabıt tutturmalısınız.
  • Tutulan zabıtta, size zarar veren kişinin kusurlu olduğunun vurgulanmasını istemelisiniz. Çünkü zorunlu trafik poliçesinden tazminat talebinde bulunacağınızdan, karşı tarafta kusur olduğu görülemezse sigorta şirketi hasar tazminatını ödemeyecektir.
  • Size zarar veren karşı tarafın zorunlu trafik poliçesinden hasar talebinde bulunacaksanız, en geç beş iş günü içerisinde sigorta şirketini arayarak hasar ihbarında bulunmalısınız.

 

Eğer zarar veren kişi belli değilse ve kasko poliçenizden hasar talebinde bulunacaksanız;

  • Poliçenizi satınaldığınız acenteyi veya sigorta şirketini arayarak hasar ihbarında bulunmalısınız.
  • Hasarınız çok küçük ise ve zabıt tutturamadıysanız mutlaka bu bilgiyi de sigorta şirketine bildirmelisiniz.
  • Bu ihbar işlemlerini en geç 5 iş günü içinde yapmalısınız.

Bu Konuya da bakın: OTOMOBİLİNİZ ÇALINIRSA NE YAPMALISINIZ?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz