Hangi buzdolabını almalıyım? Hangi marka buzdolabını tercih etmeliyim?

0
484
Buzdolabı

 

Mutfağımızın köşesinde ki yeri hayatımız da önemli bir yer tutan buzdolaplarımız,  gerek sağlığımız açısından gerekse yaşam kalitemiz açısından çok önemlidir. Bu nedenle buzdolabı alırken  sağlığımız ve ailemiz için en iyisini, en kalitelisini ve en kullanışlı buzdolabını almamız gerekiyor.Peki en kaliteli buzdolabı hangisi? Hangi buzdolabı markasını tercih etmeliyim? Hangi buzdolabını almalıyım? İşte bunun gibi kilit soruların cevabı için mutlaka yazımızı okuyun.Eklemek istediğiniz varsa mutlaka yorum bırakın.

Evimize buzdolabı alırken nelere dikkat etmeliyiz?

Mutfağımıza yeni bir buzdolabı alırken dikkat edeceğimiz en önemli husus buzdolabının büyüklüğüdür. Hacmi, ölçüleri mutfağımıza uygunluğuna dikkat etmeliyiz. Buzdolabı ihtiyaç duyulduğu büyüklükte alınmalıdır. Çift kapılı modeller daha fazla enerji tüketimine sebep olur. Bunun yanında iç hacmi de büyük önem teşkil etmektedir. İhtiyacımız doğrultusunda seçim yapmak bizim yararımıza olacaktır.

Buzdolabının hangi modeller vardır?

Buzdolabı seçenekleri

  • Ofis Boy
  • Tek kapılı
  • Gardrop tipi
  • Çift kapılı
  • Kombi tipi
  • Fransız tipi

olarak karşımıza çıkmaktadır.

Ofis Boy Buzdolabı: Genellikle ofis ve bürolarda kullanıldıkları için bu ismi almaktadırlar. İç hacmi çok küçük olup sıvı soğutma işleminde daha çok kullanılırlar.

Tek Kapılı Buzdolabı: Son zamanlarda fazlaca tercih edilmeyen biraz daha eski tip buzdolabı çeşididir. Bu çeşit tek kapısı ve iç kısmında ekstra bir kapak ile buzluk kısmı olan çeşitlerdir.

Gardrop Tipi Buzdolabı: Bu buzdolapları küçük mutfaklar için idealdir ve çok şık bir görüntüsü vardır. Yalnız kapakları çok geniştir ve iç hacimleri küçüktür.

Kombi Tipi Buzdolabı:  Bu tip piyasada dondurucusu altta olarakta bilinmektedir. En büyük artısı içinde bulunan ürünlere kolay erişim sağlamasıdır. Ürünler göz seviyesinde bulunup eğilip-kalkma oranını en az seviyeye düşürür. Son zamanlarda en fazla tercih edilen bir tür olduğundan dolayı modeller çok fazla çeşitlilik gösterir. Ancak Çift kapılı buzdolaplarına göre fiyatları daha yüksektir.

Çift Kapılı Buzdolabı: Bu tip piyasada dondurucusu üstte olarak da bilinmektedir. Bu çeşit toplumuzda en çok kullanılan ve gelenekselleşen tiptir. Ailelerimizin evinde yıllarca kullanmış olduğu kullanımı kolay dolaplardır. Diğer buzdolabı çeşitlerine göre fiyatları daha uygundur.

Fransız Tipi Buzdolabı : Fransız tipi buzdolapları çok kapılı olma özelliği taşır. İçi oldukça geniştir ve fazlasıyla yiyecek alabilir. Çekmeceli bir bölmesi vardır ve burayı rahatlıkla kullanabilirsiniz. Geniş ailelerin ve geniş mutfaklar için tercih edilebilen bu ürün şık ve modern bir görüntü sunar.

No Frost Nedir?

Terim olarak buzlanma yapmayan demektir.

NoFrostNo frost buzdolaplarında gazlı, kompresörlü soğutma sistemi devre elemanlarının her biri mevcuttur, farklı olarak, evaporatör etrafında bulunan ısıtıcı rezistanslar, bu rezistansları devreye alan ve çıkaran zaman rölesi (timer) ve evaporatör üzerinden hava akışı ile hızlı soğutma sağlayan fan(lar) bulunur. Gün içerisinde belli aralıklarla rezistanslar evaporatör üzerinde biriken karı eriterek hem buzdolabının daha verimli çalışmasını sağlar hem de hiçbir zaman kullanıcının buzları eritmesine ihtiyaç kalmaz. Kullanıcı bu işlemin farkında olmaz. Buzdolaplarında eriyen buzların suları genelde kompresör üzerindeki hazneye giderek kompresörün sıcaklığı ile buharlaşır veya dolabın altına kadar uzatılan kondenser borularının içinden geçtiği bir su toplama kabında kondenser borusunun sıcaklığı ile buharlaşır.

Buzdolabı Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • İç hacmi ve bölmelerinin kullanışlılığı
  • Enerji tüketimi
  • Ürünleri bozulmadan taze tutabilmesi
  • Çıkardığı Ses Miktarı
  • Fiyatı

En iyi Buzdolabı Markaları Hangileri?

Buzdolabı için ; “yiyeceklerin ömrünü uzatan, bozulmasını engelleyen  yüzyılın icadı” diyebiliriz. Tabi  modern dünyaya ayak uydurdukları da bir gerçek. Yiyeceklerin yeri ayrı – içeceklerin yeri ayrı, sebze yeri ayrı – meyve yeri ayrı, içi ledli olan , dışı cam olan, beyazı, siyahı, renklisi ve hatta son zamanlarda sık sık karşımıza çıkan desenli buzdolaplarını görmek oldukça normal. Fiyat ve model yelpazesi çok geniş olan buzdolabı seçimini yaparken araştırmamız ve dikkatli olmamız gereken konular var.

BOSCH

SAMSUNG

SIEMENS

ARÇELİK & BEKO

PROFİLO

ARİSTON

VESTEL

Electrolux

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz