Hacamat Hakkında Herşey

0
364
Hacamat

Hacamat nedir?

Hacamat Arapça bir kelimedir ve kelime manası olarak bir yerden bir şeyi emmek, çekip çıkarmak manasına gelir. Yani uygulamada ki manasıyla hacamat , vücudun çeşitli yerlerinden amacıyla kupa , bardak, şişe, veya boynuz gibi vakumlama araçları  yardımıyla vücuttaki kirli kanı alma işlemidir.

Hacamat NedirHacamat, sebebi belli olan bir hastalığın tedavisinden ziyade, insan vücudundaki kan fazlalığının meydana getirmiş olduğu rahatsızlığı gidermek, tedavi etmek için kullanılan, genel bir tedavi usulüdür.Ve önleyici olarak daha önemlidir.

ihticam :Hacamat yaptırma işine denir.

Haccam: Bu işi meslek edinen erkeğe denir.

Haccame : Bu işi meslek edinen erkeğe denir.

Mihcem (mihceme) :Bu işi yaparken kullanılan aletlere denir.

Hacamatın Hikmeti Nedir:

Hacamatın birinci hikmeti sevgili peygamberimizin (s.a.v.) sünneti olmasıdır. O’nun her bir sünnetine uymanın ne kadar makbul ve yerinde olduğu artık herkesçe bilinmektedir.  Vücutta fazla kan;  kalp ve beyin sektelerine, sinirsel rahatsızlıklara, alerji gibi bir çok hastalığa sebep olmaktadır. Peygamber Efendimiz  (s.a.v) Yahudi bir kadın tarafından Hayber’de koyun buduyla zehirlendiği zaman, kendisine  Cebrail Aleyhisselâm gelerek hemen başın arkasından ve iki omzundan hacamat yaptırmasını ve zehirli kanı vücudundan kirli kanla birlikte almasını buyurmuştur.

Efendimiz (s.a.v) başından ve iki omuz arasından hacamat yaptırıp zehiri vücudundan kirli kanlarla birlikte atmıştır ve ondan sonra ümmetine hacamat olmayı tavsiye etmiştir.

Rasûlüllah (s.a.v)  : ”Herkim vücuduna bir hastalık veya bir rahatsızlık gelirse hemen hacamat olsun” buyuruyor.

Hacamat  ‘Deri altındaki dokularda, daha çok atıl noktalarda  birikmiş ve biriktiği noktada ilgili organın beyin ile iletişimini sağlayan sinirleri tıkayan, atıl halde kalmış kirli kanın dışarı alınma işlemidir.’

Hacamatın Faydaları Nelerdir?

Hacamat en uçlarda ki kılcal damarlarda birikmiş, atar ve toplar damarlarda kan dolaşımını yavaşlatan toksit maddeleri temizlemede en mükemmel yöntemdir. Başta Yüksek Tansiyon, Beyin damar tıkanıklığı, Migren, Şeker, Baş ağrısı, Bel be boyun ağrıları, Romatizma, İltihaplı eklem romatizması, Fibromiyalji, Unutkanlık, Dikkat dağınıklığı, (MS) kalp damar tıkanıklığı, karaciğer yağlanması, böbrek rahatsızlıkları, adet düzensizlikleri, menapozda ateş basması, asabiyet, depresyon olmak üzere her türlü kanla alakalı rahatsızlıkların tedavisinde en mükemmel yardımcı tedavi yöntemidir.

Hacamat Yaptırmanın Yan etkileri Nelerdir?

Hacamat yaptırmanın bilinen hiçbir yan etkisi yoktur. Nasıl ki sürekli kullandığımız bir araba belli kilometre sonra  motorunun korunması için yağ değişimine ihtiyaç duyar, İnsanda aynı şekilde belli zaman aralıkları ile  sağlık ve sıhhatini korumak, damarlarda dolaşan kanı toksit ve kirli maddelerden temizlemek için Hacamat yaptırmalıdır.

Hacamat bağışıklık ve dolaşım sistemini güçlendirmede en güzel tedavi yöntemidir. Vücutta yaklaşık olarak  40 adet hacamat yapılacak nokta olup her bir nokta veya noktalar grubu farklı bir hastalığın tedavisi için geçerlidir.

Yılda  3 veya 4 kez Hacamat etkili bir tedavi için  ancak yeterli olur. Seanslar  ömründe hiç hacamat yaptırmamış biri için bir ay arayla ve ara vermeden sırt, kafa ve diz bölgesine  yaptırdıktan sonra düzenli olarak yılda üç veya dört kez yaptırılırsa muhtemel bir çok hastalık için koruyucu önlem hatta tedavi olur.

HACAMAT NE ZAMAN YAPILMALIDIR

Hacamatın zamanlamasını sevgili Peygam-berimiz (s.a.v.) bize; Yaz başlangıcı yani kiraz yemeden evvel diye tavsiye ediyor.Günler olarak arabî ayların 15-17-19-21-23 gibi tek olan günler tavsiye ediliyor, yani 15’in-den ay sonuna kadar olan günler.Bununla beraber hacamat tedavi maksadı ile senenin her zamanında yapılabilir.Vakit olarak sabah erken hacamat yapılabildiği gibi öğlen veya daha sonra da hacamat yapılabilir hatta bazı sahabe efendilerimizin gece hacamat yaptırdıkları rivayetlerde mevcuttur .Daha önce belirtildiği gibi hacamatta önemli rol oynayan unsur vücudun dinlenmiş olması, uykusuz ve yorgun olmaması esas şarttır.Ayrıca hacamat olan kişi oruçlu ise orucunun bozulacağı rivayetler arasındadır.

Bir sonraki yazımızda hacamat yapılan noktalar hakkında detaylı bilgi bulabilirsiniz. Okumak için HACAMAT YAPILAN NOKTALAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz