İnternet Hızınızı Öğrenme

0
347
İnternet Hız Testi

İNTERNET HIZINI ÖĞRENME

Ülkemizde çoğu kişi internet hızından bir şekilde memnun değildir. Fakat kimle konuşsanız hızının ne olduğunu bilmez ve internet hız testini nasıl yapacağı hakkında bir bilgisi yoktur.Ya da internet hızı ile ilgili terimlere yabancıdır. İşin aslı internet kullanıcısı herkesin evinde, işinde yada mobil olarak kullandığı internetinin hızını bilmesi gerekir.Bu yazımız da bunu nasıl yapacağımızı ve aynı zamanda bu bağlamda kullanılan terimler hakkında bilgilendirme yapacağız…

Speed TestBu işlemi yapmanın amacı sadece  bilgi edinmek için de olabilirken, internet servis sağlayıcılarından satın aldığımız  paketin özelliklerini öğrenmek için de olabilir.Veya  indirme / yükleme bir diğer değişle download / upload  işleminin yavaş olduğu durumlarda gerçek internet hızınızı öğrenmek gerekebilir.Bu sayede sorunun sizde mi yoksa ISS’demi  (internet servis sağlayıcı) olduğu meydana çıkacaktır.Yapılan işlemin sonucuna göre neler yapmanız gerektiğini de yazımızın devamında bulacaksınız.

HIZ TESTİ NASIL YAPILIR?

Teste  başlamadan önce yapılması gerekenler:

  • Bilgisayarın modem cihazına bağlı olduğundan emin olunuz
  • Bilgisayar da açık olan bütün programları kapatınız
  • Diğer bir bilgisayar üzerinden sizin internetinize bağlı olunmadığından emin olunuz
  • Bilgisayarınızda virüs olmadığına emin olunuz

bütün bu aşamaları yaptığınıza emin olduktan sonra Hız Testi Web sitelerinden birine  giriş yapmanız gerekmektedir.

TTNet Hız Testi Sitesi için tıklayınız..

TTNET İnternet sitesine giriş yaptığınız zaman karşınıza bir harita çıkacaktır. Harita üzerin de bulunduğunuz ili seçmeniz gerekiyor. Seçtiğiniz il ve satın alırken belirtilen internet hızınızı ayarladıktan sonra ekran da hızınızı ölçer bir sayaç göreceksiniz. Bu sayaç da o anda ki internet indirme hızınız ortaya çıkacak. TTNET hız testini yapmayı denediğiniz halde eğer hızınız test edilemiyorsa bilgisayarınızı yeniden başlat yapmanız gerekmektedir.

Ayrıca speedtest internet sitesindende güvenilir şekilde daha kolay biçimde hız testi yapabilirsiniz

Speedtest Hız Testi Sitesi için tıklayınız..

Eğer internet hızından memnun değilseniz ve internetinizi değiştirmeyi bile düşünüyorsanız önce modeminizi değiştirebilirsiniz. Çünkü çoğu zaman modemler hız konusunda en büyük etmen olarak ortaya çıkmaktadır.MOdeminiz değiştirmeden önce modeminizin yazılımının güncel olup olmadığını kontrol etmelisiniz.Yazılımınız güncel değilse hemen güncellemelisiniz.Güncelleme işlemide derdiniz çare olmadıysa ve hala daha internet hızınız düşükse belki de bulunduğunuz ile bağlı bir sorun yaşanıyor olabilir. Günümüz de internet evimizin hayatımızın birer parçası haline geldi. Hal böyle olunca da internet veya bilgisayarımızın olmadan hiçbir şey yapamaz hale geldik. Bu durum hepimiz için bir sıkıntı olsa da alışmışız internete. İşlerimizi halledebilmemiz için de internet hızının oldukça yüksek olması gerekiyor. Aksi halde bir dizinin en güzel yerinde veya bir filmin en heyecanlı kısmında internetin donup sonra tekrar gelmesini beklemek oldukça zor.

HIZ TESTİNDE KULLANILAN TERİMLERİN ANLAMLARI

Download: İndirme

Upload: Yükleme

Modem : İnternet bağlantısı için gereken kutu

ISS : Internet Servis Sağlayıcı

ADSL : Asymmetric Digital Subscriber Line), Asimetrik Sayısal Abone Hattı, günümüzde internet bağlantısı için en çok kullanılan bağlantı tekniğidir.

Mbps : MBPS ya da megabit internetin standart hız birimidir. “Mega Bits Per Second” yani 1 saniyede kaç mega bit veri aktarıldığını ifade eder.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz