Çoban Çantası İle Bitkisel Basur Tedavisi

0
657
Çoban Çantası

Hemoroid Kürü – Çoban Çantası Çayı

Doğadan yeteri kadar çobançantası otu toplayın veya toplama imkanınız yoksa  güvendiğiniz bir aktardan satın alın.

Çoban çantası çayını nasıl yapacağım :

Bir çaydanlıkta bir su bardağı kadar suyu kaynatın. Kaynamaya başladıktan bir iki dakika sonra bir su bardağına boşaltın. Ve 5-6 gram çoban çantasını ( bir tutam)  suya ilave edin ve demlenmesini bekleyin. Çoban çantası demlenirken aynı zamanda ılık hale geldiğinde bir çay süzeği ile süzün. Ve hemen ılık haldeki bu çayı için. Bunu aç yada tok karnına yapmanız fark etmez. Yalnız tok içilecekse yemekten 2 saat sonra içilirse daha iyi ve faydalı olacaktır. Bu uygulamayı günde bir kez yapmanız yeterli olacaktır. Fakat hastalığın ilerleyen döneminde iseniz ve fazla şekilde kanamanız varsa uygulamayı sabah akşam birkez yaparsanız daha çabuk sonuç alabilirsiniz.
İşlem sonucunda  içilen bu çay sayesinde hem basurun sebep olduğu kanama durur hem de hemoroide engel olur.
Tedavide yardımcı ögeler olarak kanı sulandırıcı maddelerden uzak durmalı, limonlu çay, sirke gibi asitik maddelerden uzak durmalıyız. Ayrıca  kabız olmamaya dikkat etmeli ve bunun için beslenmemizde lifli besinlere ağırlık vermeliyiz. Acı biberden uzak durulmalı ve bol bol dere otu tüketilmelidir.

Son olarak çoban  çantası otu hakkında kısaca bilgi verelim :

Kanatlarını  iki yana açmış  gibi duran bu bitki yol kenarlarında, çayırlarda, tarlalarda, hendeklerde, bayırlarda ve sebze bahçelerinde yetişir. Rahatsız edici yabani bir ot olarak bilinir. Halk arasında  Medik, kuşkuşotu ve Çıngıldaklı Ot olarak da bilinir. Bir yere biraz toprak yığılmaya görsün (özellikle inşaatlarda ), hemen hemen o gece çobançantası orada boy gösteriverir. Düzensiz dişli yapraklar, Kara Hindiba da olduğu gibi, açılmış bir gülü andırırlar. Ve son evrelerine doğru sarı bir yabani çiçek bahçesini andırır.

İlginizi çekebilir: Basur Nedir ? Nasıl Oluşur ? Nasıl Tedavi Edilir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz